Tovább pusztít az ebola Kongóban

health TOPSHOTS Horizontal
Health workers are seen inside the 'red zone' of an Ebola treatment centre, which was attacked in the early hours of the morning on March 9, 2019 in Butembo. - Armed men on March 9 attacked an Ebola treatment centre in the east of the Democratic Republic of Congo, killing a policeman and wounding a health worker, the authorities said. Suspected Mai-Mai rebels have attacked the Butembo ETC twice in the last two weeks. (Photo by JOHN WESSELS / AFP)
Vágólapra másolva!
Már több mint ezer ember betegedett meg a Kongói Demokratikus Köztársaságban ebolavírussal, a fertőzöttek felének életét az orvosok sem tudták megmenteni. A kór elleni küzdelem reménytelennek tűnik, mivel a helyiek bizalmatlanok az orvosokkal szemben, ráadásul a rendelőkben rendszeresek a fegyveres támadások. 
Vágólapra másolva!

Átlépte a héten az ezret az ebolás megbetegedések száma a Kongói Demokratikus Köztársaságban – tudatta pénteken Stéphane Dujarric, az ENSZ-főtitkár szóvivője. A megbetegedések számának meredek emelkedése rámutat, hogy a nemzetközi szervezetek milyen nehézségekkel néznek szembe a kór elleni fellépés terén.

Forrás: AFP/John Wessels

– tudatta a szóvivő, hozzátéve: 338 ember, aki kezelésben részesült, viszont már elhagyhatta a kórházat.

A kór terjedésének megfékezésére az egyik legnagyobb fenyegetést az jelenti, hogy a helyiek eleve bizalmatlanok a nyugati orvosokkal szemben, és a kezelési központokat rendre fegyveres milíciák támadják meg.