Legalizálták a marihuánát Guam szigetén

80212206. Guadalajara, 12 Feb. 2018 (Notimex-Especial).- La Procuraduría General de la República en Jalisco informó que inició tres carpetas de investigación contra quien o quienes resulten responsables por el delito contra la salud, derivado de la destru
Személyenként hat tő marihuána engedélyezett
Vágólapra másolva!
Aláírta helyi idő szerint csütörtökön az Egyesült Államokhoz tartozó Guam szigetének kormányzója azt a törvényt, amely legálissá teszi a marihuána szabad felhasználását - jelentette a Daily Pacific News című helyi lap.
Vágólapra másolva!

A sziget helyi törvényhozása egy héttel korábban szűk többséggel hagyta jóvá a marihuána legalizálásáról szóló jogszabályt. Ennek értelmében minden 21 évesnél idősebb ott élő szabadon birtokolhat legfeljebb egy uncia, körülbelül 28 gramm marihuánát.

Lou Leon Guerrero azzal indokolta a legalizálást, hogy

így ellenőrzés alatt lehet tartani az amúgy is széles körben használt kábítószert.

Személyenként hat tő marihuána engedélyezett Forrás: AFP/Notimex/Cortesía

Guamon egyelőre nem lehet legálisan marihuánát vásárolni, mert annak szabályait még nem dolgozta ki az erre a célra felállított testület. De a törvény értelmében már jelenleg is bárki szabadon birtokolhat hat tő vadkendert, hogy saját felhasználásra marihuánát állítson elő.

Nyilvános helyen a jövőben is tilos marihuánát fogyasztani, és a drog hatása alatt autót vezetni sem szabad. Emellett a munkaadók is kiköthetik, hogy az általuk irányított munkahely drogmentes legyen.