90-szer megszúrtak, majd felgyújtottak egy fiatalembert Franciaországban

Vágólapra másolva!
Halálra szúrtak egy 19 éves fiatalembert az egykor nyugodt, mára az egyik legrosszabb közbiztonságú francia városban, Grenoble-ban. Grenoble egyetemi város, de egyre rosszabb hírű. Jean-Yves Coquillat ügyész azt mondta néhány hónapja, hogy ő még nem látott egy ennyire bűnnel fertőzött várost.
Vágólapra másolva!

A Le Dauphiné Libéré regionális újság írta meg először, hogy a Rue Stalingrad egyik házában találtak egy fiatalembert, akit 90-szer szurkáltak össze. Utána felgyújtották a holttestét. A meggyilkolt fiatalember – az újság szavait kölcsönvéve – szénné égett. A rendőrség két férfit letartóztatott, de ennél többet egyelőre nem lehet tudni.

A Rue Stalingrad környéke nem tartozik Grenoble legjobb kerületéhez, bár az ügyész szerint szinte nincs is jó része a városnak, a drog mindent tönkretett.

Grenoble városával tavaly nyár elején egyébként sokat foglalkoztak a médiumok, ugyanis a szélsőbalhoz közeli polgármester, Éric Piolle kitüntetett egy olyan férfit, akit korábban elítéltek, mert az illegális migránsokat segítette. Azaz, a polgármester kitüntetett egy illegális migráció segítéséért felfüggesztett börtönre ítélt embert.