Donald Trump: Az egyiptomi elnök jó munkát végez

TRUMP, Donald
Donald Trump amerikai elnök sajtótájékoztatót tart a washingtoni Fehér Ház kertjében 2019. február 15-én, ahol rendkívüli állapotot hirdetett ki annak érdekében, hogy a kongresszus megkerülésével előteremthesse a mexikói határra ígért fal megépítéséhez szükséges pénzösszeget.
Vágólapra másolva!
Donald Trump a Fehér Házban fogadta kedden Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnököt. Az amerikai elnök az újságíróknak dicsérte őt, mondván, nagyon jó munkát végez.
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnök azt mondta az újságíróknak még a tárgyalások megkezdése előtt:

Donald Trump immár másodszor fogadta a Fehér Házban az egyiptomi elnököt, míg elődje, Barack Obama egyszer sem hívta meg őt.

Donald Trump amerikai elnök Forrás: MTI/EPA/Erik S. Lesser

A Trump-Szíszi találkozó előtt nevük elhallgatását kérő amerikai kormányzati tisztségviselők azt mondták,

a megbeszélések középpontjában elsősorban a terrorizmus elleni küzdelem, az egyiptomi kopt keresztények helyzete és gazdasági kérdések állnak.

Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) szerint az Egyesült Államok értésére adta Egyiptomnak, hogy gazdasági szankciókkal kell szembenéznie, ha orosz hadifelszereléseket vásárol.

Abdel-Fattáh esz-Szíszi hétfőn érkezett az amerikai fővárosba, ahol este már megbeszéléseket is folytatott Mike Pompeo külügyminiszterrel.