Egy világhírű amerikai teológiaprofesszor az Orbán-kormány családpolitikáját méltatta

Orbán Viktor Gunaras
Vágólapra másolva!
A magyar családtámogatási politikát méltatta csütörtöki esszéjében Chad Pecknold, az Amerikai Katolikus Egyetem (Catholic University of America) teológiaprofesszora a Catholic Heraldban.
Vágólapra másolva!

A 888.hu által szemlézett írásban Pecknold szembe állította a magyar kormány családpolitikáját és a nyugat-európai országok elhibázott, bevándorláspárti politikáját. Kiindulásként megállapította, hogy

sok liberális demokrácia napjainkban szociális válsággal szembesül, mert kormányaik olyan politikákat folytattak, amelyek aláássák a családot.

Szerinte ezzel szemben 2010 óta Magyarországon pozitív tendencia indult el, nem csak a születésszám-növekedés kapcsán. Ezeket az eredményeket esszéjében felsorolta: kilenc év alatt

  • 43 százalékkal emelkedett a házasságkötések száma,
  • 22,5 százalékkal csökkent a válások száma - ez pedig a magyar kormány családtámogatási politikájának tudható be,
  • a kormány nem csupán a családokat támogatja, hanem védelmezi a magyar kultúrát, a keresztény értékeket.

A teológiaprofesszor esszéjében kitért az Orbán-kormány 7 pontból álló családtámogatási programjára is. Eszmefuttatása legvégén Szent II. János Pál pápától idézett: "Amilyen a család, olyan a nemzet és olyan az egész világ, amelyben élünk." Ezzel arra utalt, hogy a magyar családbarát modell sokkal jobb a nemzetek számára, mint az a bevándorláspárti politika, amely ideológiai megfontolásból csökkenti a család fogalmának jelentőségét.