Kórházba került a Dalai Láma

Tendzin Gyaco a 14. dalai láma érkezik az angliai Aldershot településre, ahol egy nagylétszámú nepáli csoport várta

http://www.origo.hu/kultura/kotve-fuzve/20150417-ket-spiritualis-vezeto-ot-napig-beszelget-a-boldogsagrol.html
Tendzin Gyaco a 14. dalai láma érkezik az angliai Aldershot településre, ahol egy nagylétszámú nepáli csoport várta http://www.origo.hu/kultura/kotve-fuzve/20150417-ket-spiritualis-vezeto-ot-napig-beszelget-a-boldogsagrol.html
Vágólapra másolva!
A 83 éves tibeti szellemi vezető mellkasi fertőzéssel került be egy újdelhi kórházba, kedden. A buddhista szerzetes állapota stabil.
Vágólapra másolva!

A Dalai Láma 1959 elején Indiába menekült, miután nem sikerült lázadást szítania a kínai vezetőség ellen. Azóta él száműzetésben az észak-indiai hegyi Dharamshala városában.

– mondta el a személyi asszisztense a Reutersnek.

Azt is hozzátette, hogy az orvosok mellkasi fertőzést diagnosztizáltak, és a kezelése két-három napig fog tartani. Az állapota stabil.

Az Indiában élő több mint 100 ezer tibeti közül sokan aggódnak, hogy a Dalai Láma halálával véget érhetnek a függetlenségért vívott küzdelmeik.

Forrás: AFP/Ben Stansall

Ő maga azt mondta a Reutersnak a múlt hónapban, hogy lehetséges, ha egyszer meghal, a reinkarnációját Indiában találják meg.

Kína 1950-ben vette át az irányítást Tibet felett, veszélyes szeparistának nevezi a béke Nobel-díj átadóját, és azt mondta, hogy a vezetőiknek joga van ahhoz, hogy jóváhagyják a Dalai Láma utódját, amely a Kína császáraitól örökölt hagyomány.