16 diák utazott egy repülőgépen felügyelet nélkül, a tanáruk nem fért fel a gépre

Vágólapra másolva!
Egy minnesotai középiskolai tanár szerint az American Airlines légitársaság jogtalanul szállította le a gépről, miközben 16 tanulóját kísérte volna haza egy iskolai kirándulásról. A szolgáltató szerint viszont a férfi önként jelentkezett, hogy kiszáll a gépből, és ezért kompenzálták is. 
Vágólapra másolva!

Mark Westpfahl és diákjai egy mozgalmas, 5 napos kirándulás után akartak a washingtoni Ronald Reagan Nemzetközi Repülőtér reptérről hazarepülni. A férfivel a gépre való felszállás előtt közölték, hogy túlfoglalás miatt nem tudnak már neki helyet biztosítani – írja a Fox News.

A tanár szerint az egyik alkalmazott szólt neki, hogy „véletlenszerűen” lehúzták a listáról, és nincs mit tenni.

A helyzet annak ellenére se volt megfelelő, hogy Westpfahlnak volt egy másik kísérője, aki velük tartott az utazáson, ő felfért a gépre. Az American Airlines munkatársai megkérdezték az utasokat, hogy hajlandó-e valaki egy későbbi géppel utazni, de senki sem jelentkezett.

Végül a diákok rendben hazaértek, egy nappal később pedig tanáruk is haza tudott repülni, miután két és fél órát aludt egy reptéri motelben.

A légitársaság bocsánatot kért az esetért, habár azóta azt állítják, hogy a tanár jelentkezett önként, ezért húzták le őt a listáról. Ellentételezésként a szállását és az étkezését is fizette a vállalat – mondta a légitársaság szóvivője. Azt mondta, hogy