Spanyolországban és Olaszországban is gyilkolt egy szabadkai férfi

Vágólapra másolva!
Bűnösnek találta kettős gyilkosság elkövetésében, és távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte hétfőn egy olaszországi bíróság a jelenleg Spanyolországban fogva tartott Norbert Fehert. A gyanú szerint a férfi Spanyolországban megölt három embert, köztük két rendőrt.
Vágólapra másolva!

A férfi egy dohányárust és egy önkéntes parkőrt gyilkolt meg 2017 áprilisában.

Az előbbi a Bolognához közeli Budrióban, az utóbbi pedig a Ferrarához közeli Portomaggioréban történt.

Az olasz média korábban úgy festette le Fehert, mint egy egykori, könyörtelen orosz katonát, akire így ráragadt az „Igor, az orosz” elnevezés.

Elfogása után kiderült, hogy ez nem igaz, de a becenév megmaradt.

A 38 éves, szabadkai születésű szerb állampolgár ügyében eljáró spanyol bíróság még 2017 végén közölte, hogy a spanyol hatóságok őrizetében lévő, több gyilkosság elkövetésével vádolt Feher belegyezett esetleges kiadatásába Olaszországnak.

A törvényszék szerint a helyi hatóságok csak azt követően adhatják át Fehert az olasz kollégáiknak, hogy lefolytatták ellene Spanyolországban a háromrendbeli emberölés miatti büntetőeljárást. A törvényszék hozzátette, hogy miután az olasz hatóságok lefolytatták ottani perét, a férfi visszakerülne Spanyolországba, ahol letöltené börtönbüntetését.

Norbert Fehert 2017 decemberében vették őrizetbe a kelet-spanyolországi Cantavieja településénél, miután autójával balesetezett.

A férfinál három fegyvert is találtak, amikkel a spanyol rendőrség feltételezése szerint a férfi megölt két rendőrt és egy gazdálkodót az őrizetbe vételét megelőző napon Teruel közelében.