Bosszúhadjárat, gyilkos csapdákat rejtett el egy öngyilkos német tájépítész

Vágólapra másolva!
Egy halott kertész-tájépítész haragosait keresi most a német rendőrség Rajnavidék-Pfalz tartomány egyik vidékén, ugyanis attól tartanak, hogy mielőtt a férfi megölte magát, bombákat rejtett el haragosai otthonában. Egy orvos már meghalt, egy nő és a lánya pedig súlyosan megsérült, amikor egy bomba és egy tűzifa robbant fel náluk. 
Vágólapra másolva!

Az 59 éves Bernhard Graumannt holttestét március 1-én találták meg mehlingeni otthonában. Sajtóértesülések szerint öngyilkos lett. Bár a boncolás eredménye még nincs meg, de egy rendőr szerint a tájépítész megmérgezhette magát.

Szintén március 1-én, Enkenbach-Alsenbornban egy 64 éves orvos a rendelője bejárata előtt talált egy pokolgépet, amit álcáztak. Mivel nem tudta, hogy az bomba, felemelte, és a szerkezet felrobbant.

Két nappal később a 10 kilométerrel odébb fekvő Otterbergben egy fatüzelésű kályha robbant fel egy tűzifától, amelyet robbanóanyaggal itattak át. Egy 37 éves nő és négyéves lánya is súlyosan megsérült a robbanásban.

A rendőrség szerint a bombát és a tűzifát is a német kertész csempészhette az orvosi rendelőhöz és a nő otthonába, ugyanis mindegyikükkel haragban állt üzleti vagy személyes problémák miatt.

Mivel attól tartanak, hogy másokkal is rosszban lehetett a hirtelen haragú férfi, a rendőrök most várják, hogy a férfi haragosai jelentkezzenek. Hétfőn külön e miatt az ügy miatt létrehoztak egy forróvonalat is, amelyen máig több mint hatvanan jelentkeztek is.

A tájépítész otthonában egyébként lőport is találtak, és olyan tárgyakat, amelyek fegyver vagy bomba készítésére alkalmasak. Az is kiderült, hogy a férfi egy hagyományőrző egyesületnek lőporral működő puskákat és egyéb pirotechnikai eszközöket eszkábált.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot!