Donald Trump vétózott: marad a rendkívüli állapot

TRUMP, Donald
Donald Trump amerikai elnök sajtótájékoztatót tart a washingtoni Fehér Ház kertjében 2019. február 15-én, ahol rendkívüli állapotot hirdetett ki annak érdekében, hogy a kongresszus megkerülésével előteremthesse a mexikói határra ígért fal megépítéséhez szükséges pénzösszeget.
Vágólapra másolva!
Elnöksége első vétóját Donald Trump a Fehér Házban jelentette be Kirstjen Nielsen, a belbiztonsági tárca vezetője és William Barr igazságügyi miniszter jelenlétében.
Vágólapra másolva!

„A kongresszus szabadon dönthet erről a határozatról, és nekem az a kötelességem, hogy ezt megvétózzam. Büszkén vétózom meg" - mondta az amerikai elnök.

Donald Trump amerikai elnök sajtótájékoztatót tart a washingtoni Fehér Ház kertjében 2019. február 15-én, ahol rendkívüli állapotot hirdetett ki Forrás: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Nielsen az Egyesült Államok déli határain kialakult, általa veszélyesnek ítélt helyzetre hívta fel a figyelmet, William Barr pedig azt mondta,

az elnök vétója teljesen jogszerű.

Donald Trump február 15-én a Fehér Házban tartott sajtókonferencián jelentette be a rendkívüli állapot kihirdetését, hogy a kongresszus megkerülésével teremtse elő a pénzügyi forrásokat a mexikói-amerikai határon építendő falhoz.