Egy német expolitikus szerint a gyerekek a legfőbb környezetkárosítók

Vágólapra másolva!
Hogy mennyire komoly gond van egyes emberek gondolkodásával Nyugat-Európában, azt jól szemlélteti a Pesti Srácok cikke. Egy német expolitikus, Verena Brunschweiger a Bild nevű újságban fejtette ki elmebeteg gondolatait, hogy szerinte a legnagyobb környezetkárosító a gyerek. Még véletlenül sem a sok autó vagy a gyárak, ipari létesítmények stb. A volt szociáldemokrata politikus ezt a „kiváló” gondolatot arra alapozza, hogy szerinte a számok azt igazolják, hogy egy megszülető gyerek szén-dioxid-kibocsátása túl sok a bolygónak, több, mintha a kocsit felejtenénk el, arra pedig nyilvánvalóan szükség van. A PS újságírója meg is jegyzi a nyilatkozat kapcsán, hogy „elég felháborító, hogy ilyesmi az orvosi konzíliumon kívül megjelenhet máshol”.
Vágólapra másolva!

Brunschweiger szerint a környezetvédelemmel úgy lehet hatékonyan foglalkozni, hogy az ő szavai szerint a gyermeket nem szülő nőket támogatjuk.

A cikkből az is kiderül, hogy a Bildnek nyilatkozó nő nem egy elmegyógyintézet lakója, hanem egy volt szociáldemokrata politikus, ráadásul gimnáziumi tanár is. A PS cikke meg is jegyzi, hogy „tanárként ez még szebb, hiszen elképzelhetjük, hogy mennyire undorodott mindig is a kis szén-dioxid-kibocsátó, bolygópusztító kölyköktől, akikkel foglalkoznia kellett és kell”.

A Bild cikke Forrás: Pesti Srácok

A cikk szerzője felidézi azt is, hogy a fenti beteg, agyament narratíva jól beleilleszkedik abba a marginális – legalábbis reméljük, hogy az – nyugati gondolkodásba, amely többek közt a magyar családpolitikai intézkedéseket rasszistáknak, nácinak állítja be, a nőket pedig szülőgépnek tekinti, mert szerintük az, aki ilyesmire vetemedik.

Manapság a píszí világában a normalitás az üldözendő, ha tehát egy állam a saját országában azt szeretné, hogy az állampolgárai ne haljanak ki, minél több gyermek szülessen, akik a jövő zálogai, az rasszizmus” – írja a szerző.