Az egész világon visszavonták a Boeing MAX gépeket

Vágólapra másolva!
Miután az Egyesült Államokban is leállították a Boeing MAX gépek használatát, a cég azt javasolta, hogy az egész világon függesszék fel a repülésüket. A cég továbbra sem ismeri el, hogy típushiba okozta az etiópiai katasztrófát.
Vágólapra másolva!

Átmeneti időre kivonják a forgalomból a Boeing repülőgépek vitatott 737 MAX 8 és MAX 9-es típusait - jelentette be Donald Trump amerikai elnök szerdán a Fehér Házban.

Az elnök ugyan kiváló vállalatként méltatta a repülőgépgyárat, amely szerinte máris dolgozik a felmerült problémák kijavításán, de amíg nem születik megoldás, addig az a két típus nem közlekedhet. Mint mondta, megbeszélést folytatott a Boeing vezetőjével, Dennis Muilenburg elnök-vezérigazgatóval, és a döntést a gépek átmeneti felfüggesztéséről közösen hozták meg.

Donald Trump közölte: valamennyi amerikai légitársaságot értesítették a döntésről.

A döntésre reagálva a Boeing azt közölte, hogy továbbra is biztonságosnak tartja a 737 MAX típust, de az FAA-vel, a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottsággal (NTSB), az ügyfelekkel és az egyéb hatóságokkal konzultálva egyetért a 737 MAX típus földön tartásával, annak érdekében és amíg a közvélemény bizalmát sikerül visszaállítani a típus biztonságos mivolta iránt. Ezzel a Boeing 737 MAX összes forgalomban lévő, 371 példánya nem szállhat fel további intézkedésig - írta az Airportal.