Perdöntő bizonyíték a párizsi zsidó múzeumban gyilkoló terrorista ellen

Vágólapra másolva!
Minden kétséget kizáróan ő volt a fogvatartónk és a kínzónk - vallotta egybehangzóan Mehdi Nemmoucheról az a két újságíró, akit 2014 októberben raboltak el Szíriában az Iszlám Állam terroristái. Nemmousche az év májusában a brüsszeli zsidó múzeumban négy embert ölt meg, az ellene folyó eljárásban perdöntő lehet a két újságíró vallomása - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Mint ahogy arról az Origo is beszámolt, 2014 májusában terrortámadás történt a brüsszeli Zsidó Múzeum ellen:

a támadásban négy ember halt meg,

egy izraeli házaspár, valamint a múzeum egy belga férfi alkalmazottja és egy önkéntes dolgozója, egy francia nő. Európai területen ez volt az első terrortámadás, amelynek elkövetését

az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet magára vállalta.

A terrortámadással a francia-algériai kettős állampolgárságú Meddhi Nemmouche-t vádolja a francia ügyészség. Nemmouche tagadja a gyilkosságot, mint ahogy azt is, hogy találkozott volna a két újságíróval.

Európában hajtottak végre merényleteket

Nicolas Hénin és Didier François beszéltek arról is, hogy Nemmouche szadista volt, tele antiszemita gyűlölettel, azt állították, csodálója volt annak a Mohamed Merahnak, aki Toulouse-ban megölt egy rabbit és három gyereket

Didier François azt is mondta, Najim Laachraoui volt az egyik fogvatartójuk. Laachraoui a két terrorista egyike volt, akik 2016 márciusában felrobbantották magukat a brüsszeli nemzetközi repülőtéren.

"Hallottuk a hangját, felismerjük a hangját"

Nemmouche tehát tagad, az ügyész kérdésére, miszerint találkozott-e a két újságíróval, nem válaszolt. A tárgyalás innen folytatódik.