Letartóztattak a muszlim strasbourgi terrorista társait

Strasbourg terrortámadás, karácsonyi vásár, lövöldözés, 2018.12.11.
Police motorcycles drives in the streets of Strasbourg, eastern France, after a shooting breakout, on December 11, 2018. - One person has been killed and ten people injured in a shooting today near a Christmas market in the eastern French city of Strasbourg, police said, adding that the suspected gunman was on the run. (Photo by Frederick FLORIN / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia hatóságok három férfit gyanúsítanak azzal, hogy segítkeztek tavaly, Strasbourgban a karácsonyi vásáron elkövetett, öt embert megölő terroristának. A hírek szerint a három férfi láthatta el a radikalizálódott, migráns hátterű merénylőt fegyverrel - írja a 888.hu
Vágólapra másolva!

Francia igazságügyi források szerint három férfit gyanúsítanak azzal, hogy fegyverrel látták el a francia állampolgárságú, Cherif Chekat, aki egy 29 éves marokkói származású, radikalizálódott francia állampolgár volt.

A terrortámadások helyszíne Forrás: AFP/Frederick Florin

A 32, 34 és 78 éves gyanúsítottakat őrizetbe vették, és az igazságügyi források szerint hamarosan bíróság elé is állítják őket.

A cikk emlékeztet, hogy az agyonlőtt Cherif Chekat otthonában rábukkantak egy videófelvételre, amelyből kiderült, hogy a férfi iszlamista háttérrel rendelkezik.

A videón Chekatt hűséget fogadott az Iszlám Államnak.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, tavaly december 11-én a fenti férfi egy karácsonyi vásáron, "Allahu akbart" üvöltve a tömegbe lőtt, amivel végül

öt embert megölt, és 12 másik embert megsebesített.

A férfit két nappal később felkutatták és agyonlőtték a francia hatóságok.