Terrortámadás történt egy autópályán Indiában, sok a halott

Kasmír, India, terrortámadás,Szrinagar
Szrinagar, 2019. február 14. A biztonsági szolgálat tagjai a Kasmír indiai részén, Szrinagar határában elkövetett robbantásos támadás helyszínén 2019. február 14-én. Legkevesebb tíz ember életét vesztette és 35-en megsebesültek, miután támadás ért egy félkatonai gépkocsioszlopot. A rendőrség szerint szakadár lázadók követhették el a támadást. MTI/EPA/Farúk Hán
Vágólapra másolva!
Robbantásos támadás ért csütörtökön az autópályán egy félkatonai gépkocsioszlopot Kasmír India uralta részén. A merényletben legalább 33-an meghaltak, és tucatnyian megsebesültek – adta hírül a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

A robbanás az India és Pakisztán között vitatott hovatartozású terület legnagyobb városa, Szrinagar peremén történt. A rendőrség szerint az szakadár lázadók követhették el a támadást, amelyben egy busz és további öt jármű rongálódott meg.

A támadás elkövetőjeként a Dzsais-e-Mohamed (Mohamed hadserege) nevű katonai csoport jelentkezett.

Kasmír kormányzója szerint Pakisztán áll a háttérben.

A rendőrség szerint szakadár lázadók követhették el a támadást Forrás: MTI/EPA/Farúk Hán

A BBC Riyaz Masroor rendőrkapitányra hivatkozva azt írja,

a buszon legalább 44-en utaztak,

a sebesültek között pedig sok a súlyos sérült.

- mondta biztonságiak egyik tisztje.

India és Pakisztán egyaránt magának követeli a jelenleg megosztott Kasmír egész területét. Az indiai uralom ellen 1989 óta harcolnak lázadók. A lakosság zöme egyetért a lázadok követelésével, miszerint egyesíteni kellene a területet vagy pakisztáni uralom alatt, vagy független állam megteremtésével.