Cigányozott a baloldal kedvence, Emmanuel Macron

Vágólapra másolva!
Christophe Dettinger, a sárgamellényes bokszoló ügyvédje bejelentette, hogy feljelentik a francia elnököt, ugyanis többször – nyilvánosan – cigányozott, Dettingerrel kapcsolatban. 
Vágólapra másolva!

Dettingert sárgamellényes bokszolónak hívják sokan, de valójában azon a videón, amin – kétségtelenül súlyosan elítélendő módon – az egyik sárgamellényes tüntetésen rendőröket ver, nem volt rajta éppen a mellény.

A Le Figaro információi szerint Macron néhány napja a Le Point újságíróinak szokásos konspirációs elméletét adta elő. Vagyis nem a bevándorlási válság, nem a terrorizmus, nem a súlyos munkanélküliség, nem személyes botrányai miatt követelik már tizenkettedik hete a lemondását a sárgamellényes lázadók, hanem valamiféle orosz háttérhatalom van az egész mögött. Természetesen nem Putyin elnök, mert tőle fél, őt érdemben még sohasem bírálta, szemtől szemben pedig vele nyájasan viselkedik, hanem az orosz sajtó vagy a hozzájuk kapcsolható valamilyen erők.

A zavaros fejtegetésnek nem is lenne nagy jelentősége, de Macron a volt profi bokszolót, a két rendőrt a január 5-ei tüntetésen megütő sárgamellényest hozta példának. Így fogalmazott: senki sem gondolhatja, hogy Dettinger szavai egy „cigány szavai”. Sőt, így folytatta: „ezek nem egy cigány bokszoló szavai”. Mármint, hogy kiképezték, hogy túlságosan célratörően fogalmazott, túlságosan agyafúrtan, satöbbi. Másképpen: a bevándorláspárti elnök, egykori szocialista politikus szerint egy cigány ember nem lehet ennyire értelmes.

Ezután szólalt meg a rendőrverésért egyébként bíróság elé állított bokszoló ügyvédje, hogy egy népcsoport vagy egy faj elleni súlyos sértésért feljelentik a francia elnököt.