Hannibal Lecter-rajongó gyilkolt brutálisan Németországban

Hannibal Lecter
le silence des agneaux the silence of the lambs 1991 real Jonathan Demme Anthony Hopkins. COLLECTION CHRISTOPHEL © Strong Heart/Demme Production
Vágólapra másolva!
Egy németországi egyetemen öltek meg brutálisan egy embert, a 24 éves vietnámi elkövető bálványként tekint a hírhedt amerikai fiktív gyilkológépre, Hannibal Lecterre. Az elkövető beismerte tettét. Egy kalapáccsal suhintott le diáktársára, testét darabokra aprította – olvasható a Daily Mail oldalán. 
Vágólapra másolva!

Brutális gyilkosság történt Németországban. Egy áldozat testét műanyag zacskókban találták meg,

mája azonban hiányzik,

egy éles eszközzel (késsel) távolították el, a fejére pedig egy híd alatt bukkantak rá. Búvárok a Saale folyóban is találtak testrészeket. Christian Stuenkel, az áldozat családjának ügyvédje szerint

A gyanúsított, egy 24 éves vietnámi diák, Nhat T., először jelent meg a németországi Türingia tartományhoz tartozó Gera kerületi bíróságán.

A gyilkosság előtt 30 ezerszer keresett rá az interneten olyan kifejezésekre, mint „biztonságos gyilkolási módszerek” vagy „pszichológiai betegségek”.

Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), az ötszörös Oscar-díjas A bárányok hallgatnak c. amerikai film főszereplője Forrás: AFP/Collection Christophel/Strong Heart/Demme Production

A gyilkosság még 2018 augusztusában történt, az elkövető a jénai egyetem hallgatójaként ölte meg 27 éves kínai hallgatótársát, majd feladta magát a rendőrségen.

A bíróság szeretné tudni, hogy Nhat T. pontosan mit csinált a testtel, miután összezúzta áldozata fejét. Az ügyészek szerint a vietnámi elkövető skizofréniában szenved, ezért további értékelések szükségesek mentális és lelkiállapotáról.

Miután az eltávolított májat sosem találták meg, megeshet, hogy a gyilkos megette,

ezzel is bizonyítva Hannibal Lecter irányába való elköteleződését.

Ahogy az egyik ügyész mondta, a Hannibal című film határozottan nagy szerepet játszott az vádlott életében. Az 1991-es A bárányok hallgatnak című filmben el is mondja a kannibál pszichiáter, hogy megette valakinek a máját. A gyanú szerint a gyilkosság előtt többször is megnézte a két idézett filmet. A nyomozók azt is gyanítják, hogy ellopta áldozata számítógépét és mobiltelefonját, és drága árukat rendelt az interneten egykori egyetemi hallgatótársa pénzén.