Durva felvételeket tett közzé a börtönből a volt szlovák maffiafőnök - videó

Mikulás Cernák
A szlovák alvilág fejét Mikulás Cernákot nyolc éve ítélték életfogytiglanra.
Vágólapra másolva!
Mikulás Cernák, az egykori szlovák maffiafőnök, aki jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti, a napokban az interneten közzétett egy 9 perces videó-összeállítást korábbi hobbijáról, amivel ismét sokkolta az ottani közvéleményt – számolt be több szlovákiai hírportál is. 
Vágólapra másolva!

Északi szomszédunknál Mikulás Cernák nevét mindenki jól ismeri, annak ellenére, hogy már nyolc éve tölti életfogytiglani börtönbüntetését az ország legszigorúbban őrzött fegyházában. Ő volt ugyanis Szlovákia ifjúkori történelmének leghíresebb maffiafőnöke, akit

2010-ben ítéltek életfogytiglanra többrendbeli (egyes szakértők szerint legalább egy tucat emberélet szárad a lelkén) gyilkosság és számtalan egyéb súlyos bűncselekmény miatt.

A szlovák alvilág fejét, Mikulás Cernákot nyolc éve ítélték életfogytiglanra Forrás: Polícia SR

Ezúttal nem ezekről tálalt ki, hisz azt már megtette 3 éve, amikor a cellából írt egy sikerkönyvet, aminek azt a címet adta, hogy „Miért törtem meg a hallgatást”. Akkor abban részletesen beszámolt arról, hogy

a „hírhedt Meciar-érában” (Vladimír Meciar egykori miniszterelnök idején) az akkori politikai vezetés miként rendelte meg tőle a Szlovák Titkosszolgálatokon (SIS) keresztül a különböző súlyos bűncselekmények elkövetését, nem egy esetben „emberek eltételét láb alól”.

A szlovák maffia egykori feje 2015-ben jelentette meg a „Miért törtem meg a hallgatást” című könyvét Forrás: Polícia SR

Ehhez talán csak annyit, hogy a felvezető soraiban a következőket írta Cernák:

– azaz, így kezdődik Mikulás Cernák könyve. Na, de visszatérve a most közzétett videójához. A hidegvérű gyilkosnak, úgy tűnik, nosztalgiázni volt kedve, ugyanis mostani videó-összeállításában egykori hobbiját idézi vissza. Mikulás Cernák a 90-es években egy Shark, azaz „Cápa” nevű panziót is üzemeltetett az Alacsony-Tátra egyik síparadicsomában, Vámos (Myto pod Dumbierom) településen.

Itt tartotta kedvenc „háziállatait”, a szibériai tigriseket is, persze illegálisan. Volt belőlük legalább hat példánya. A kétéves Elza, az egyéves Gino és a szintén 12 hónapos Cézár, és épp akkor „szerzett be” másik három kölyköt is, darabonként 1000-1500 német márkáért.

A 90-es évek végén sokszor maga Mikulás Cernák is megcumiztatta a tigriskölykeit Forrás: YouTube

És lényegében róluk szól a most közzétett videó, amiből többek között kiderül, hogy a tigriskölyköket – mivel állítólag az anyjuk „eldobta magától őket” – Cernák egyik kutyája, a kétéves szlovák csuvacs, Alica szoptatta, azaz nevelte fel. Igen ám, de épp ezért „Alica 6 kéthetes kölykét viszont maga Cernák dobta el”. Az egykori szlovák maffiafőnökkel, akinek hivatalosan több „őrző-védő cége és építési vállalkozása” is volt, úgy 15-20 éve az egyik szlovák kereskedelmi csatorna készítette a most közzétett, azonban „adásba valamiért nem került riportot”. Abban Cernák büszkén mesél kedvenc háziállatairól, amelyeket persze mindenféle „kerülőutakon szerzett be” különféle cseh és hazai állatkertekből. Amikor a riporter azt firtatja, hogy mégis milyen és mennyi húst fogyasztanak ezek a jól kifejlett példányok, akkor a szlovák maffiavezér röviden csak annyit válaszolt, hogy nem túl sokat, és többnyire csak marhákat...