Algériai migránsok halállal fenyegetik a franciaországi zsidókat

antiszemitizmus
Vágólapra másolva!
Öt, a Párizs közeli Champigny-sur-Marne negyedben élő család kapott azonos tartalmú halálos fenyegetést, egy bőröndöt és egy koporsót ábrázoló A4-es papírt, az elmúlt hét végén. Az érintettekben az egyetlen közös, hogy zsidó származásúak. A hatvanas években az Algériában letelepedő franciákat fenyegették így a helyi muszlimok, ebből arra következtetnek, hogy most is algériai migránsok az elkövetők. 
Vágólapra másolva!

Az először elszigeteltnek, rossz tréfának hitt akció antiszemita jellege akkor derült ki, mikor a többségében a Champigny-sur-Marne negyed Gallieni rakpartján lakó családok találkoztak egy közeli zsinagógában, és egyeztették tapasztalataikat – közölte a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) a Le Parisien című francia lapra hivatkozva.

Az egyik érintett az incidenssel kapcsolatban csak annyit nyilatkozott:

Sammy Ghozlan, a nemzeti antiszemitizmust figyelő iroda (Bureau National de Vigilance Contre Antisémitisme) igazgatója szerint a fenyegetések természete egyértelmű:

kizárólag zsidó családokat vettek célba.

Ghozlan arra kérte az érintett családokat, bátran tegyenek feljelentést az esetekkel kapcsolatban.

Nicolas Lebourg, a Montpellier Egyetem történésze szerint a jelképek eredetileg nem hordoztak antiszemita tartalmat, hanem a Franciaország által megszállt Algériában letelepedett francia állampolgárok elleni tiltakozás elemei voltak, őket akarták távozásra bírni.

Most pedig azt akarhatják az algériai arab migránsok, hogy a zsidók menjenek el Franciaországból.