Soros György Brüsszelben cseh és finn EU-biztosoknál lobbizott

Vágólapra másolva!
Soros György újabb európai uniós vezetőkkel folytatott tárgyalására derült fény, a milliárdos Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztosokkal egyeztetett a saját egyeteme, a CEU helyzetéről. Mára közismert tény, hogy a bevándorláspárti üzletember rendszeresen tárgyal az uniós csúcsvezetőkkel, köztük Jean-Claude Juncker bizottsági elnökkel, valamint a helyettesével, Frans Timmermansszal, és számos más megbízható emberén keresztül igyekszik az Európai Parlamentben is elfogadtatni az ő gondolatait tükröző ENSZ globális migránspaktumát.
Vágólapra másolva!

Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztossal is egyeztetett Soros György a Magyarország ellen tervezett lépésekről még 2017-ben, az „isiászban” szenvedő Jean-Claude Junckernél tett látogatásakor – olvasható a finn mvlehti.net nevű portálon. A cikket a Magyar Idők szemlézte.

Soros György 2017-es brüsszeli tárgyalása Jean-Claude Junckerrel Forrás: Origo

Bár az uniós vezetőkkel tárgyalt témák között volt a magyar felsőoktatási törvény módosítása,

amely hatással volt a Soros által alapított CEU működésére, a bevándorláspárti spekuláns nem volt hajlandó a kérdéssel összefüggésben szóba állni Navracsics Tibor oktatási ügyekért felelős uniós biztossal.

Úgy tűnik tehát, hogy Soros csak és kizárólag a saját megbízható embereivel tárgyal, akiket pénzel is az alapítványain és az álcivil szervezetein keresztül.

Katainennel – aki korábban Finnország miniszterelnöke is volt – még a davosi gazdasági csúcson is megbeszélést folytatott a milliárdos, s teázgatásukat egy nyilvánosságra került fotó is megörökíti.

Soros György Davosban is egyeztetett Katainennel Forrás: Wikipédia

Mint ismert, a spekuláns az utóbbi két évben több alkalommal is látogatást tett Juncker mellett a holland származású szocialista Frans Timmermansnál, az Európai Bizottság alelnökénél.

Az EP-választásokhoz közeledve

Soros az elmúlt hónapokban a korábbinál is intenzívebben hallatta hangját az európai ügyekben.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Timmermans saját bevallása szerint is két évtizedes jó kapcsolatot ápol a milliárdos spekulánssal, és rendszeresen egyeztetnek, s a nem nyilvános tárgyalásokon főként Európa egységének megerősítéséről esik szó, bármit is jelentsen ez az ő gondolatvilágukban.

A korábbi sajtóhírek szerint

Soros György Open Society European Policy Institute nevű befolyásos szervezetének legfőbb terepe az Európai Parlament és az Európai Bizottság.

EP-akkreditációja 12 lobbistájuknak van, akik összesen 52-szer, vagyis szinte hetente találkoznak az Európai Bizottság képviselőivel.

A Soros-hálózat zászlóshajójának, az Open Society Foundations belső adatbázisából korábban kiszivárgott kiadvány

a 751 EP-képviselőből 226-ot sorol fel a bevándorláspárti spekuláns embereként,

vagyis az anyag szerint a Soros-hálózatnak több megbízható szövetségese van a strasbourgi parlamentben, akik migrációpárti elképzelései megvalósításán dolgoznak.

Az Európai Parlament határozottan üdvözölte a Soros által ihletett ENSZ globális migránspaktumának decemberi elfogadását,

s a képviselő-testület sajnálatát fejezte ki a „dezinformációs kampány” miatt, amelynek nyomán számos ország visszavonta támogatását a hivatalosan egyelőre jogilag nem kötelező érvényű, de idővel kötelezővé váló keretegyezménytől.

Federica Mogherini, az Európai Unió szocialista kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben, az EP plenáris ülésének az ENSZ migrációs csomagjáról tartott vitáján azt hangoztatta, hogy minden tagállam érdeke – az egyébként a gyakran veszélyes és illegális határokon át történő népmozgásokat legalizáló – migrációs csomag elfogadása, Dimitrisz Avramopulosz, a migrációs politikáért felelős biztos pedig a Die Welt című német napilapnak nyilatkozott hasonlóképpen.