Illegális migráns gyilkolt meg négy embert Amerikában

Wilbur Martinez-Guzman
Vágólapra másolva!
Illegális bevándorló volt az Egyesült Államokban az a 19 éves salvadori férfi, aki a gyanú szerint négy embert ölt meg néhány nap alatt Nevadában.
Vágólapra másolva!

A Wilbur Ernesti Martinez-Guzman nevű férfit szombaton tartóztatták le, miután őt gyanúsítják azzal, hogy megölt négy embert Nevadában. Először január 10-én gyilkolt meg egy 56 éves nőt az otthonában Gardnerville-ben, majd három nappal később másfél kilométerre az első helyszíntől egy másik, 74 éves asszonyt találtak holtan a házában.

Wilbur Martinez-Guzman Forrás: Carson City Sheriff

Az FBI az után kapcsolódott be a nyomozásba, hogy múlt szerdán, január 16-án egy idős házaspárt találtak holtan Renóban. Az eseteket csak az után kötötték össze, hogy hasonlóságokat találtak az elkövetés módjában, valamint ugyanolyan tárgyak tűntek el a gyilkosságok helyszíneiről. Végül kaptak egy tippet, és ezután kezdték el megfigyelni Martinez-Guzmant. A bevándorlási hivatal pedig később megerősítette, hogy a férfi illegálisan tartózkodik az országban már legalább egy éve.

Donald Trump amerikai elnök az ügy kapcsán ismét az illegális bevándorlás ellen és a déli határra tervezet fal építése mellett érvelt.

Twitterén úgy fogalmazott:

A férfit először csütörtökön állítják bíróság elé, ahol többek között betörésért és lopásért kell majd felelnie. A hét további részében szembesítik a gyilkosságokkal is, az ügyészek jelenleg is készítik elő az ügyet.

Az egyik áldozat lánya azt írta a Facebookon, hogy „megszakad a szíve, de hálás, amiért sikerült elkapni ezt a szörnyeteget".