Hivatalosan is a politika színpadára lépett a legújabb Gandhi-örökös

Horizontal
Sister of the newly-elected party President Rahul Gandhi Priyanka Gandhi Vadra (C) and her hushband Roberto Vadra (R) attend a ceremony at the party headquarters in New Delhi on December 16, 2017. - India's Rahul Gandhi took over December 16 as president of the main opposition Congress, becoming the sixth member of the Nehru-Gandhi dynasty to head the party that has ruled the country for much of its independent history. Fireworks erupted over the party headquarters in New Delhi drowning out the voice of his mother Sonia Gandhi as she handed over the reins of power to her 47-year-old son. (Photo by PRAKASH SINGH / AFP)
Vágólapra másolva!
Hivatalosan is a politikai színpadra lépett a híres indiai Gandhi-Nehru család újabb tagja, Prijanka Gandhi Vadra, tisztséget vállalva az ellenzéki Kongresszus Pártban szerdán, néhány hónappal az indiai parlamenti választások előtt.
Vágólapra másolva!

A helyi sajtó által csak Prijankaként emlegetett Gandhi-örökös politikai szerepvállalásáról évek óta folytak a találgatások. Megfigyelők most feltették a kérdést, vajon

Prijanka Gandhi Vadra Forrás: AFP/Prakash Singh

A 47 éves Prijanka, Robert Vadra üzletember felesége, kötelességszerűen részt vett eddig a Kongresszus Párt valamennyi választási kampányában, de

most először vállalt tisztséget a pártban, eddig visszahúzódott a politikától.

A politikus pártjának az észak-indiai Uttar Prades állam keleti régiójában folytatandó választási kampányát irányítja.

A legnépesebb indiai állam kulcsfontosságú a hatalom szempontjából.

Itt található Varanaszi is, Narendra Modi miniszterelnök választási körzete.

Egyelőre nem tudni, hogy Prijanka Gandhi jelölteti-e magát a tavasszal esedékes parlamenti választásokon. A Gandhi család hagyományos választási körzete ez a térség.

Prijanka apja, Radzsiv Gandhi, a nagyanyja, Indira Gandhi és a dédapja, Dzsaváharlál Nehru mind India kormányfője volt a maga idejében.

Édesanyja, Szonja Gandhi 2004-ben elutasította ezt a tisztséget, de tíz éven át a háttérből irányította az országot a hindu nacionalisták 2014-ben történt hatalomra jutásáig.

2017 végén a Nehru-Gandhi dinasztia újabb nemzedéke vette át a stafétabotot, amikor

Rahul Gandhit a pártot húsz éven át vezető anyja utódaként megválasztották a Kongresszus Párt élére.

"A Kongresszus Párt elnöke Prijanka Gandhi Vadrát a párt Uttar Prades keleti régiója főtitkárának és a párt választmányának tagjává nevezte ki. 2019. február első hetében lép hivatalba" - tudatta a párt közleményében.

A párt hívei azt szeretnék, hogy Prijanka Gandhi a politika élvonalában vállaljon szerepet.

Külsőleg nagyon hasonlít a nagyanyjára,

karizmatikusabbnak és jobb szónoknak tartják, mint a 48 éves bátyját.

Indiában a tavasszal lesznek a parlamenti választások, amelyeken Narendra Modi újabb mandátumért indul. A voksolás pontos időpontját még nem közölték, de április-májusra várható.