Többen meghaltak, miután felrobbant egy autóba rejtett bomba Kabulban

Vágólapra másolva!
Legalább öten meghaltak és több mint ötvenen megsebesültek egy merényletben hétfőn Kabulban, miután felrobbant egy autóba rejtett bomba. Vahidulláh Majar, a közegészségügyi minisztérium szóvivője a Twitteren megerősítette a sebesültek számát.
Vágólapra másolva!

Nadzsib Danis belügyi szóvivő azt mondta, a robbantás a külföldiek által lakott, védfalakkal és rendőrségi ellenőrzőpontokkal biztosított lakónegyed közelében történt, Kabul kilences számú rendőrségi körzetében.

- mondta a szóvivő. Az áldozatok többsége civil, de gyelőre nem tudni, hogy vannak-e köztük külföldiek.

Eddig egy terrorszervezet sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, azonban korábban a radikális iszlamista tálibok és az Iszlám Állam is követett el pokolgépes merényleteket a fővárosban.

Basír Mudzsahid rendőrségi szóvivő azt mondta, a helyszínt teljesen lezárták, és keresik a feltételezett robbantókat.

A robbanástól kidőlt a lakónegyed védő fala is a vámhivatal épületének közelében. A Hszinhua hírügynökség beszámolója szerint a fokozott biztonsági intézkedésekkel védett terület térségében található az afgán választási bizottság épülete is.

A negyedben található több külföldi vállalat és segélyszervezet helyi központja is.

Októberben parlamenti választást tartottak Afganisztánban, a kabuli kormány ellen felkelést folytató tálibok számos támadást hajtottak végre választási célpontok, köztük a választási folyamatban részt vevő alkalmazottak, jelöltek és voksolók ellen.