A genderterror elérte a számítógépes játékokat is

Vágólapra másolva!
Az Assassin's Creed Odyssey az Ubisoft videojáték-fejlesztő cég egyik legfontosabb zászlóshajója volt a tavalyi évben. A kanadai játékfejlesztő az antikvitás korába varázsolja vissza a szereplőket, Kasszandra és Alexios nyomdokain, egészen pontosan a peloponnészoszi háború korába, szerepjáték formájában. Miután kiderült, hogy a játék egy bizonyos pontján, amikor párválasztásra kerül sor, csak heteroszexuális párt lehet választani, a politikai korrekt világ kiabálni kezdett, így meg kellett változtatni a játékot: így már lehet homoszexuális párja is a játékosnak.
Vágólapra másolva!

Most azonban a játékfejlesztőt is elérte a genderőrület - amit már nyugodtan nevezhetünk genderterrornak is - erről a Valeurs actuelles című francia konzervatív hetilap számolt be.

A 2018 októberében piacra dobott Assassin's Creed Odyssey nevű alapjátékban

a szereplők szabadon választhattak, hogy az adott szcenárióban szereplőként milyen kapcsolatban akarnak lenni, heteroszexuálisban vagy homoszexuálisban.

Az alapjáték fizetős, továbbfejlesztett részében csak arra nyílik lehetőség, hogy a főszereplő egy heteroszexuális románc, vagy a között válasszon, hogy kapcsolatából gyerek is születik.

A játék ilyen típusú folytatása ellen hangosan tiltakoztak nők és férfiak egyaránt, mondván: "a játékfejlesztők nem vették figyelembe, hogy az alapváltozatban ők homoszexuális szerepben vannak, és abban is akarnak tovább játszani".

Jonathan Dumont kreatív igazgatónak ezért bocsánatot kellett kérnie a játékosoktól, az Ubisoft hivatalos fórumán pedig el kellett ismernie, hogy hibáztak.

Azt is leszögezte, hogy a továbbfejlesztett és kritizált változat célja az volt, hogy

magyarázatot adjon arra, hogy a vérvonalnak mekkora jelentősége van a történet további folytatásában

(akárcsak a görög mitológiában, mert a játék valójában Kasszandra és Alexios, tehát egy férfi és egy nő kapcsolatára épül), és választási lehetőséget adjon a gyerekvállalás (tehát a vérvonal folytatására) és egy romantikus szerelem között.

Az igazgató ígértet tett arra, hogy a következő változatban (amelynek címe „Vérvonal" lesz)

Jonathan Dumont azt is elismerte, hogy vékony jégen táncolnak, mert a történet érthetőségét meg kellene tartani.