Fegyveresek támadtak egy kabuli hivatalra, 260 túszt ejtettek

Kabul, Afganisztán, fegyveres támadás
A wounded Afghan man is wheeled on a stretcher at the Wazir Akbar Khan hospital, after a car bomb attack, in Kabul on December 24, 2018. - Militants detonated a car bomb before storming a Kabul government compound in an ongoing attack on December 24, officials and witnesses said, in the latest violence to rock the Afghan capital. A number of gunmen have entered the compound where the Ministry of Public Works and an office of the Ministry of Labor, Social Affairs, Martyrs and Disabled are located, interior ministry deputy spokesman Nasrat Rahimi said. (Photo by WAKIL KOHSAR / AFP)
Vágólapra másolva!
A támadókat az afgán rendőrök ártalmatlanították. Az akcióban 26 ember - köztük a három támadó - és egy rendőr meghalt.
Vágólapra másolva!

Négy másik ember - közöttük három rendőr és egy polgár - megsebesült - közölte Bászir Mudzsahid, a kabuli rendőrség szóvivője.

Az afgán biztonsági erők folytatják a térség megtisztítását a fegyveresektől,

illetve a további túszok kiszabadítását - tette hozzá a szóvivő.

Forrás: AFP/Wakil Kohsar

Először egy autóba rejtett bombát robbantottak, utána rálőttek az épületre. A támadók behatoltak az épületbe és túszokat ejtettek - közölte Naszrat Rahimi, a belügyminisztérium egyik vezetője.

A támadás elkövetését hétfő estig

senki sem vállalta magára.

A hétfői incidens a 22. Kabulban idén január óta. A merényletekben több mint 510 ember halt meg és 1003 sebesült meg csak a fővárosban.