Így tettek tönkre a migránsok egy korábban békés francia kisvárost

Vágólapra másolva!
Azt hinné az ember, hogy egy háborús, de minimum detektívregényt olvas, de nem, csak bepillantást kapunk a francia hétköznapokba. Annak lehetünk tanúi, hogy a bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti államfő, Emmanuel Macron milyen módon hagyta magára a migráció problémáival folyamatosan küszködő francia vidéket (is).
Vágólapra másolva!

A napokban az északnyugat-franciaországi Calvados megye több településén kijárási tilalmat rendeltek el a kiskorú migránsok bandaháborúja miatt.

Arról tegnap írtunk, hogy

egy szudáni migráns három nőt is meg akart erőszakolni a Calvados megyei Caen városában,

a mostani történet egy szomszédos kisvárosban, Ouistrehamben játszódik, és valószínűleg összefüggés van a két eset között.

Az egykor szebb napokat megélt normandiai kikötőváros komoly történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik, itt játszódik a híres belga regényíró Georges Simenon egyik története, a Ködös kikötő, amelyben a népszerű rendőrnyomozó, Maigret felügyelő a kikötőkapitány rejtélyes eltűnésének körülményeit tárja az olvasók elé.

A II. világháborúban itt volt a németek által épített úgynevezett Atlanti fal egyik fontos bunkerrendszere, amelyből néhány még ma is megtekinthető, és múzeumként szolgál.

Az már a közelmúlt története, hogy

A városka egy fontos átkelőhely Angliába, ezért is lehetséges, hogy

2017 nyara óta több száz afrikai, elsősorban szudáni migráns él a környéken,

döntően azzal a céllal, hogy egyszer majd átmenjenek Angliába.

Arról, hogy ezt milyen körülmények között teszik, itt írtunk részletesebben.

Néhány hete nagyon súlyos és drámai események zajlottak le a normandiai kikötővárosban.

Az események azzal kezdődtek, hogy

az elsősorban a migránsok kilakoltatása ellen küzdő AG nevű civil szervezet „utcai harcosai" feltörtek és elfoglaltak egy lakatlan házat a városban, és szudáni migránsokat költöztettek be.

A kiérkező rendfenntartók és a civil szervezet emberei között szabályos háború kezdődött, négy csendőr megsérült.

Ezután egy 17 éves helyi fiatalkorú sérült meg egy migránsok által szervezett banda leszámolásban,

majd a helyi fiatalok nyilvánvalóan bosszút akartak állni a migránsokon, és felhívás jelent meg a közösségi hálón, amely „harcra" hívott a migránsok ellen.

A felhívásnak nem lett folytatása, viszont nem sokkal később egy rutin rendőri ellenőrzés alkalmával migráns támadt egy csendőrre, akit ezután hivatalos személy elleni erőszak miatt bekísértek a kapitányságra.

Ezt követően, ahogy a polgármester fogalmazott,

Nyilvánvaló céljuk a fogvatartott, korábban csendőrt támadó társuk kiszabadítása volt. A csendőrök végül kiszorították a kapitányság udvaráról a migránsokat, de egy csendőr ismét megsérült, a támadót letartóztatták.

Ezek után rendelte el Romain Bail polgármester december 4-ig a kijárási tilalmat, mert ahogy ő fogalmazott,

szeretné elkerülni, hogy városa „Chicagóvá változzon".

A prefektus kabinetfőnöke, Camille Goyet szerint a „helyzet nagyon komplex", és „a migránsok sajnos hajlamosak az erőszakra".

Mindenesetre a lakosság nyugtalan, hiszen ilyen intézkedésre utoljára a II. világháborúban került sor a korábban békés kisvárosban.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy

A helyzet annyira tarthatatlan, hogy az egykori bankárból lett köztársasági elnök legfőbb csatlósa, Gérard Collomb belügyminiszter októberben lemondott, mivel

semmilyen támogatást nem kapott a központi hatalomtól a mindennapos migránsháborúk és migránserőszak ellen.

A „sárgamellényes" mozgalom egyik célkitűzése a migránsbetelepítések befejezése.

A migránsok betelepítésének óriási költségei vannak, ezért kellett Macronnak drasztikusan megemelni az üzemanyagok adóját,

ahogy arról nemrégiben írtunk.

Ez váltotta ki a „sárgamellényesek" két hete tartó lázadása, amely jól mutatja, hogy mekkora a szakadék a bevándorláspárti, nihilista politikai elit és a francia nép között.