Több mint 150 milliárd forintot adna Brüsszel a migránsok betelepítésére

migration TOPSHOTS Horizontal
A group of Central American migrants -mostly Hondurans- climb the border fence between Mexico and the United States as others try to bring it down, near El Chaparral border crossing, in Tijuana, Baja California State, Mexico, on November 25, 2018. - Hundreds of migrants attempted to storm a border fence separating Mexico from the US on Sunday amid mounting fears they will be kept in Mexico while their applications for a asylum are processed. An AFP photographer said the migrants broke away from a peaceful march at a border bridge and tried to climb over a metal border barrier in the attempt to enter the United States. (Photo by Pedro PARDO / AFP)
Vágólapra másolva!
Brüsszel a 2018-as uniós költségvetés maradványösszegét, 520 millió eurót, azaz 160 milliárd forintot akar átcsoportosítani a migráció menedzselésére és akár az áttelepítések finanszírozására is - mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. 
Vágólapra másolva!

Brüsszel egy újabb 520 millió eurós csomagot akar a migránsok betelepítésére fordítani - mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Böröcz László közölte, az elmúlt időszakban a migránskártyák osztogatása mellett már számos olyan előterjesztés - a migránsvízum, a migránsügynökség és a migráns pénzügyi alap - szerepelt témaként az Európai Parlamentben (EP), amellyel a brüsszeli bizottság a migrációt akarta támogatni.

A Fidesz elutasítja a migránspárti csomagot

A képviselő szerint ezek mellett most egy újabb előterjesztéssel él a bizottság az EP-ben:

Brüsszel a 2018-as uniós költségvetés maradványösszegét, 520 millió eurót, azaz 160 milliárd forintot akar átcsoportosítani a migráció menedzselésére és akár az áttelepítések finanszírozására is.

Ez az összeg egy Szolnok vagy Szombathely méretű város éves költségvetésének hétszerese - mutatott rá Böröcz László, elképesztőnek nevezve, hogy a brüsszeli bizottság ennyi pénzt, ennyi energiát fektet abba, hogy támogassa a migrációt.

Brüsszelben felpörögtek a migránsok betelepítésének a tervei Forrás: AFP/Pedro Pardo

"Mi, a magyar emberek és a magyar kormány nem is tehetünk mást, minthogy elutasítjuk az újabb migrációpárti javaslatot, és az Európai Parlamentben természetesen ezt a javaslatot nem fogjuk támogatni" - jelentette ki a kormánypárti politikus. Böröcz László hozzátette: bíznak abban, hogy az EP sem támogatja majd az előterjesztést, bár azt szerinte figyelembe kell venni, hogy az Európai Parlament és a brüsszeli vezetés is inkább migrációpárti, mint az európai családok támogatója.

Ezért jövő májusban

az a cél, hogy leváltsák az Európai Parlament migránspárti vezetését,

és az európai családok védelmére és támogatására fordítsák azokat az összeget, amelyeket az Európai Parlament és Európai Bizottság a migrációra kíván költeni - jelentette ki.