Macron megint hazudott: azért emeli az adókat, hogy a migránsokra költse

Emmanuel Macron
French President Emmanuel Macron, attends a conference during a summit called to attempt to find a lasting political solution to the civil war in Syria which has claimed in excess of 350 000 lives, at Vahdettin Mansion in Istanbul, on October 27, 2018. - The leaders of Turkey, Russia, France and Germany are set to meet in Istanbul to try to find a lasting political solution to the Syrian civil war and salvage a fragile ceasefire in a rebel-held northern province. (Photo by OZAN KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
Miközben az egyszerű francia emberek egyre durvább adóemelésekkel kell hogy szembenézzenek, és kénytelenek elviselni az egyre durvább megszorításokat, kiderült, hogy az adójukat a bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti elnök, Emmanuel Macron a migránsokra költi, annak érdekében, hogy megszerezze a szavazataikat. Macron tisztában van azzal, hogy a franciák szavazataival esélye sem lenne a májusi EP-választásokon.
Vágólapra másolva!

A számok szintjén a következőképpen fejezhetőek ki Macron dilettáns gazdaságpolitikájának eddigi eredményei:

A folyamatosan növekvő államadóság jelenleg 2300 milliárd euró, ami a GDP 97%-ának felel meg.

Emmanuel Macron Forrás: AFP/Ozan Kose

Ezek tehát a progresszív, macroni gazdaságpolitika eredményei.

Ez nem csupán a bevándorláspárti elnök másfél éves elnökségének a mérlege, hiszen

Macron már hat éve gyakorol negatív hatást a francia gazdaságra.

2012 májusában ugyanis az újdonsült szocialista államfő, François Hollande gazdasági és pénzügyi tanácsadója lett, ezt a tisztséget 2014 augusztusáig töltötte be, mikor kinevezték gazdasági, ipari és digitálisügyi miniszternek.

Macron pontosan két évig volt gazdasági miniszter, de semmilyen pozitív változást nem tudott elérni.

Nadine Morano, a jobbközép Republikánusok (Les Républicains-LR) európai parlamenti képviselője – aki egyébként a Magyarországot elítélő, durva hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentés ellen szavazott szeptemberben – a 2019-es francia költségvetésre hivatkozással fejtette ki álláspontját egy televíziós interjúban.

Elmondta, hogy

csak a migrációs, integrációs költségvetési fejezetben.

Ebben a költségben jelentős összeget tesz ki a kísérő nélkül érkező, magukat kiskorúaknak vallók integrációja, ami Morano szerint a jelenség politikailag korrekt változata, itt ugyanis valójában arról van szó, hogy ezek az állítólag kiskorúak illegálisan jutottak be Franciaországba.

Egyes információi szerint csak

További 1 milliárd eurót orvosi segítségnyújtásra irányoztak elő, szintén a migrációs fejezeten belül.

Ha ezeket a számokat összesítjük, 4,5 milliárd eurót kapunk, miközben a benzináremelésből a francia büdzsének 5 milliárd euró bevétele lesz.

A hozzászólók között volt, aki kiszámította, hogy

az adófizetőknek fejenként ez 169 euró (55 ezer forint) többletet jelent majd havonta.

A képviselő egy korábban a Europe1 televíziónak adott interjújában egyértelműsítette: a Republikánusok a benzinre kivetett többletadók eltörlését követelik.

A többletadók ellen egyébként már második hete százezrek tiltakoznak egész Franciaországban.

Macron tehát az egész francia társadalomra súlyos terheket rak, csak azért, hogy finanszírozni tudja a bevándorlást.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy az elnök nem környezetvédelmi okok miatt emeli meg a benzin adóterheit, és a klímaváltozással összefüggésben bejelentett új hatóság is csak szemfényvesztés és figyelemelterelés a valódi problémáról, a migrációról.

A macroni rezsim számára létkérdés a migráció fenntartása.

Egyrészt jövőre európai parlamenti választások lesznek, ahol a migráns hátterű francia állampolgárok tömegesen szavazhatnak majd rá, miként ez a 2017-es elnökválasztásokon is megtörtént, másrészt erőt gyűjt a következő, 2022-ben esedékes államfőválasztásra.

Ahogy az Origo is már többször részletezte, Macron a különböző felmérések alapján az Ötödik Köztársaság legnépszerűtlenebb államfőjének számít, a támogatottsága alig 20% körül ingadozik, tehát

Ezért kellenek az újabb és újabb adóemelések.