A Fidesz mellett négy magyar pártja is lett a CDI-nek

Németh Zsolt politikus ad interjút a Parlamentben 2018 január 10-én
Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.
Vágólapra másolva!
A Fidesz mellett négy magyar párt is tagja lett a kereszténydemokrata irányultságú centrumpártokat tömörítő CDI-nek.
Vágólapra másolva!

Németh Zsolt, a Fidesz-frakció külügyi kabinetjének a vezetője elmondta: a CDI közgyűlése a Fidesz mellett – amely évek óta tagja a CDI-nek – négy magyar pártot is a tagjai közé fogadott a közgyűlési döntésével.

Tag lett a KDNP, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), valamint a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ).

A Fidesz-delegációja a CDI végrehajtó bizottsága és közgyűlése évi rendes ülésén vesz részt az afrikai Zöld-foki szigeteken.

Németh Zsolt Fotó: Szabó Gábor - Origo

A delegáció tagja, Németh Zsolt mellett, Novák Katalin államtitkár, a Fidesz alelnöke és Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke.

Németh Zsolt elmondta, hogy külön megbeszélést folytattak a szervezet főtitkárával. A szervezet az elkövetkezendő években további növekedésre és minőségi gyarapodásra számít, új intézetet, női és ifjúsági szervezetet hoz majd létre. Megbeszélést tartottak a vendéglátó ország miniszterelnökével, José Ulisses Correia e Silvával, és áttekintették a kétoldalú kapcsolatokat.

– mondta Németh Zsolt. Fontosnak nevezte, hogy az Európai Unió fejlesztés- és migrációs politikája ebben a keretrendszerben alakuljon az elkövetkezendő években.