170 millió forint értékben cserélik le a függönyöket Macron Versailles-i palotájában

MACRON, Emmanuel
2017. június 17-én Le Touquet-ben készített kép Emmanuel Macron francia elnökről (j) és kabinetjének biztonságért felelős helyettes vezetőjéről, Alexandre Benalláról (b). Egy 2018. július 18-án nyilvánosságra került videofelvételen Benalla látható, ahogy rendőrségi rohamsisakban egy tüntető diákot bántalmaz 2018. május 1-jén.
Vágólapra másolva!
Köztudott Franciaországban, hogy a bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti államfő, Emmanuel Macron mekkora fényűzésben él, noha a dilettáns és megszorításokra épülő gazdaságpolitikája következtében – ami ellen százezrek tiltakoznak már második hete - a francia emberek tömegei folyamatosan szegényednek el.
Vágólapra másolva!

A megszorítások miatt a nyugdíjasok havonta minimum 50 ezer forintnak megfelelő összeggel kapnak kevesebbet, eközben a rezsimhez hű alattvalóknak - mintha a kolumbiai medellini drogkartell által irányított banánköztársaságról lenne szó -

Párizs legdrágább kerületében bérelnek öt különböző, luxuskategóriájú hotelt évi 4,4 millió (azaz másfél milliárd forintnyi) euróért.

Macron egyébként megrögzött környezetvédő, legalábbis papíron, mert semmi nem tarthatta vissza attól, hogy belgiumi hivatalos látogatására

Párizsból Brüsszelbe repülőgéppel menjen

(miközben a menetrendszerű járatokat már rég felszámolták, mert a vonat sokkal olcsóbb és környezetbarátabb megoldás).

A liberális luxuskormányt működtető bevándorláspárti államfő nem sajnálta a pompát kedvenc testőrparancsnokától, a pszichopata, marokkói migráns hátterű Alexandre Benallától sem.

Benalla közvetlenül Macron palotája mellett kapott szállást, pont ott, ahol egykoron a szocialista Mitterand elnök szeretője eltitkolt lányukkal is élt,

talán ezért is kellett Macronnak ország-világ előtt tiltakoznia, hogy Benalla nem a szeretője...

Alexandre Benalla és Emmanuel Macron Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Valami miatt azonban mégis nagyon kedvelte a fiatal férfit, még egy 300 négyzetméteres lakást is adott neki, amit Benalla először ugyan letagadott, de aztán a vagyonnyilatkozatában mégis feltüntetett.

Ezenkívül

havi 10 ezer eurós fizetése volt, mellé egy szolgálati gépjármű.

Ez volt Benalla, a szadista testőrparancsnok „szerény" megélhetése.

De a nála 24 évvel idősebb feleségétől sem sajnálja a támogatást,

Brigitte Macron Forrás: --

Ezek után ne csodálkozzunk, ha ismét mindenki az elnök legújabb botrányáról beszél: az Ötödik Francia Köztársaság legnagyobb tüntetéssorozatának kellős közepén jelentik be, hogy

Macron utasítására 500 ezer euró értékben (170 millió forint) felújítják a Versailles-i palota báltermét.

A munkálatok hat hete alatt a palota zárva lesz. De ne gondoljunk nagy renoválásra, csak a jelenlegi vörös függönyöket cserélik le szürke és elefántcsont színű damaszt textilekre.

Ebben a bálteremben évente egyébként mintegy 150-200 rendezvényt tartanak, amelyeken Macron is előszeretettel vesz részt.