Kivételesen erőszakos volt a rendőri beavatkozás a párizsi tüntetések alatt - videó

environment economy social unrest labour TOPSHOTS Horizontal
Police riot detains a protestor on the Champs Elysees, in Paris on November 24, 2018 during a national rally initiated by the Yellow vests (gilets jaunes in french) to protest against rising oil prices and living costs. - Security forces in Paris fired tear gas and water cannon on November 24 to disperse protesters who tried to break through a police cordon on the Champs-Elysees. Several thousand demonstrators, wearing high-visibility yellow jackets, had gathered on the avenue as part of protests which began on November 17, 2018. (Photo by Lucas BARIOULET / AFP)
Vágólapra másolva!
Ezen a hétvégén is százezrek tiltakoztak a bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti államfő, Emmanuel Macron, dilettánst és megszorításokra épülő gazdaságpolitikája ellen. A hatóságok közleménye szerint 24 személy sebesült meg, köztük 5 rendőrtiszt. A francia rendőrök rég nem tapasztalt intenzitású erőszakkal léptek fel a tüntetőkkel szemben. A második hete tartó tiltakozóhullámnak már két halottja van. A tüntetők a szombaton tapasztalt rendőrterror ellenére sem adják fel, már bejelentették, hogy december elsején is demonstrálni fognak.
Vágólapra másolva!

November 24-én, Párizsban polgárháborús állapotok dúltak, súlyos összecsapásokról számoltunk be a macroni megszorítások ellen tüntető „sárgamellényesekről".

Az egyik leglátványosabb történet az volt, amikor egy félmeztelen férfi egyedül szállt szembe a macroni erőszak-apparátus embereivel.

A megélhetésük miatti aggódó és ezért utcára vonuló százezreket

Macron minisztere példátlan módon egyszerűen lefasisztázta és a nácikhoz hasonlította.

Nincs mit csodálkozni ezen, hiszen

A Twitter-üzentére megjelent egy válasz, egy még elérhető videó, ahol

francia rendőrök nyugdíjas tüntetőket vernek.

De még ennél is durvább, az a még szintén a világhálón levő felvétel, amelyen

egy rendőr különös kegyetlenséggel és agresszióval lép fel egy nővel szemben, akin még sárga mellény sincs.

Döbbenetes, hogy Macron mennyire képmutató: egyik tweetjében elítéli a társadalomban egyre erősödő nők elleni erőszakot, viszont a rendőrei szabadon bántalmazhatnak nőket.

A rendőr kis híján eltörte egy nő nyakát....

Ezekre érkezett válaszul egy Twitter-üzenet, amelyben egy arcát kitakaró rendőr mondja el, hogy

Az internet és mondjuk ki nyugodtan, egész Franciaország megdöbbent a rendőrök brutális fellépése miatt.

Van, aki szerint a híres-hírhedt migránsgettóban, Seine-Saint-Denis-ben kellene ilyen erőszakosan fellépni, ott, ahol hetente többen esnek a bandaháborúkban el és ahová a rendőrök be se mernek lépni.

De erre egyébként sem kerülhetne sor, mert

ott nagyrészt a bevándorláspárti Macronra szavazó, migráns hátterűek élnek,

a hatalom szempontjából fontosak tehát, a sárgamellényeseket viszont nyugodtan lehet ütni, ők amúgy sem szavaznak Macronra, mint ahogy

Mások szerint a rendőrséget felügyelő új belügyminiszter, Christophe Castaner valójában az új Benalla, akire még biztosan emlékszünk.

Ő volt Macron szadizmusáról elhíresült marokkói származású egykori testőrparancsnoka, aki

felhatalmazás nélkül vert ártatlan embereket egy tüntetésen, és akivel kapcsolatban az elnök kénytelen volt azt is kijelenteni, hogy nem a szeretője.

Ha ez lesz az új rend Franciaországában és egész Európában, ha ez a Macron által betegesen szajkózott progresszió, akkor nagyon nagy a baj.