Macron minisztere: A megszorítások ellen a náci SA tüntetett

Vágólapra másolva!
Egy rendőrségi szakszervezeti vezető szerint hétvégén 750 ezer ember tüntetett a francia kormány súlyos megszorító intézkedései, főleg az üzemanyagár emelése ellen. A Champs-Élysées-n és több városban a tüntetők összeverekedtek a rendőrökkel, a rendőrök vízágyúkkal és könnygázzal lőtték, dobálták őket. A bevándorláspárti francia kormány nem ismeri el, hogy hibás gazdaságpolitikájuk miatt vonult ismét ennyi ember az utcára, hanem nácizni kezdtek.
Vágólapra másolva!

Gérald Darmanin közpénzügyi miniszter az LCI hírtelevíziónak arról beszélt, hogy nem "sárgamellényesek" (a tüntetők sárga mellényt viseltek) tüntettek, hanem "barnaingesek". Azaz, a korai náci időszak SA (Sturmabteilung) osztagosaira utalt, akik 1925 után aljas és gyilkos módon terrorizálták Németországot.

Darmanin nem véletlenül kezdett nácizni: főnöke, a rekordnépszerűtlen elnök, Emmanuel Macron néhány héttel ezelőtt az Ouest-France regionális újságnak nyilatkozott, és nacionalista lepráról beszélt, ami a második világháború előtti időszakot idézi fel benne. Francia politológusok szerint Magyarországra, Olaszországra, Ausztriára és Lengyelországra utalt. A világ egyik legtekintélyesebb újságja, a Le Figaro hosszabb írásban bírálta alaptalan kijelentése miatt a francia elnököt.