A kormány visszautasította a német médiában terjedő, Magyarországgal kapcsolatos legújabb álhírt

Soros György
US investor George Soros gives a speech on the occasion of the "25th Anniversary of the Open Medical Institute" in Vienna, Austria, on November 19, 2018. (Photo by HERBERT NEUBAUER / APA / AFP) / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán kormányszóvivő visszautasította a Handelsblatt német lapnak azt a hamis állítását, hogy a magyar kormány Soros György migrációs politikájával szembeni kritikái antiszemita jellegűek lennének, a szóvivőnek a lap által le nem közölt levele szerint Sorossal és hálózatával az a baj, hogy bevándorláspárti tevékenységük figyelmen kívül hagyja az emberek akaratát és demokratikusan megválasztott kormányok ellen irányul.
Vágólapra másolva!

Miután Handelsblatt álságos módon a „sajtószabadságra” hivatkozva nem volt hajlandó azt közölni, Kovács Zoltán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációs irodájának angol nyelvű honlapján tette közzé levelét, amelyet a lap Soros védelmében címmel november 16-án publikált szerkesztőségi cikkére reagálva írt.

Soros György Forrás: AFP/Herbert Neubauer

A szóvivő ebben felidézte, Andreas Kluth főszerkesztő a cikkében azt állítja hamisan, hogy „a Soros Györgyről szóló összeesküvés-elméleteket Magyarország terjeszti", és „ennek eredetét az európai antiszemitizmus legaljasabb formáira" vezeti vissza.

Kovács Zoltán hangsúlyozta:

Kovács szerint Kluth, valamint Soros liberális védelmezőinek „elkeseredett erőfeszítései a zsidó kártya kijátszására”

arra irányulnak, hogy „besározzák azokat, akik ellenezni merik Soros bevándorlásbarát, antidemokratikus politikáját",

és szándékosan figyelmen kívül hagyják a valódi problémát, a népakarat tiszteletben tartásának kérdését.

„Különbség van aközött, ha az ember a kommunista diktatúrák megdöntéséért dolgozik, ahogy azt Soros alapítványai egykor tették, s aközött, ha demokratikusan megválasztott kormányok ellen tevékenykedik, ahogy Soros és hálózata ezt ma teszi" - hangsúlyozza.

Soros védelmezői szeretnek olyan filantrópként hivatkozni rá, mint aki - ahogy Kluth fogalmaz – „pénzének nagy részét elajándékozza".

Ugyanakkor következetesen figyelmen kívül hagyják azt, hogy Soros, amint azt maga is elismeri, egy radikális politikai napirendet követő politikai szereplő,

akinek álláspontja egy Wall Street Journal-nak adott interjúja szerint

„Neki és a finanszírozásától függő NGO-k hálózatának nincs demokratikus legitimációja arra, hogy ideológiai töltetű tevékenységet folytasson Magyarországon, különösen a bevándorláshoz hasonló, jelentős nemzetbiztonsági kérdésekben.

Orbán Viktor azért olyan nyílt bírálója és rendíthetetlen ellenfele Soros Györgynek, mert Soros és hálózata agresszíven beléptek a politika színpadára,

hogy egy nyitott határokat és bevándorláspárti napirendet erőltessenek, amely nagyobbrészt szembemegy a magyar állampolgárok akaratával” - írja Kovács Zoltán.