A helyiek szerint teljesen elarabosodott az egyik berlini kerület

2018.11.24. 14:34

Mélyen elgondolkodtató interjút adott egy német lapnak egy 61 éves neuköllni iskolaigazgató. Szerinte a berlini városrész teljesen elarabosodott, iskolájában egyetlen diáknak vannak német szülei. Az utcák veszélyesek, a városrész élhetetlen lett.

Astrid-Sabine Busse, 61 éves neuköllni iskolaigazgató a vészharangot kongatja: teljesen elarabosodtunk! - mondta az igazgatónő a német Bild című napilapnak adott interjújában.

Tavaly nyáron az iskolájába 103 új diák érkezett, de ezek közül egyetlenegynek vannak német szülei.

A legtöbb gyerek arab, de van néhány török, három spanyol, egy horvát és egy thai gyerek is. Két másik környékbeli iskolában a 109 diák közül összesen két olyan diákot találunk, akik otthon is németül beszélnek, azaz német szüleik vannak.

Berlin Neukölln nevű negyedében járunk, az egykori amerikai szektorban (a kettéosztott Berlin egykoron amerikaiak által igazgatott részében).

Török piac a városrészbenForrás: Manuel Cohen/© Manuel Cohen/Manuel Cohen

Ez az a városrész, amelyről már 10 éve is azt írták, hogy a legélhetetlenebb berlini kerület, ahol az iskolákba csak a reptereken szokásos átvilágító kapukon keresztül lehet bejutni, ahol a tanárok rettegnek az iskolákba, és ahová folyamatosan érkeznek a migránsok.

Pontosan ugyanúgy, mint a hírhedt párizsi külvárosban, Seine-Saint-Denis-ben, amelyről más sokszor írtunkSeine-Saint-Denis-t lényegében az iszlám alvilág irányítja.

A merkeli bukott bevándorláspolitikának köszönhetően Berlin szebb időket megért kerületében is kezdenek többségbe kerülni a migránsok. Neukölln negyedben rengeteg a szociális lakás, férőhely, ahová többségében migránsokat helyeznek el, a bérleti díjat is ehhez viszonyítva határozzák meg.

Ezt viszont a német hatóságok havi jövedelemhez kötötték az egész kerületben, így azok a családok, ahol ez a jövedelem meghaladja a szociális minimumot, nem jogosultak az itteni lakások igénybevételére, tehát elköltöztek a negyedből. Így csak migránsok maradtak itt, ahogy az iskola igazgatója mondta, többségében muszlimok, akik leginkább a segélyekből élnek és a családjaikból senki sem dolgozik.

Egy újabb migránsgettó jött létre Németországban, ahová a németek jobb, ha nem teszik be a lábukat.