Lekapcsolták az Iszlám Állam egyik terroristáját Boszniában

2018.11.24. 13:11

A bosnyák rendőrség letartóztatott egy személyt, aki tagja volt - többek között - az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek. A hatósági nyilatkozat szerint a gyanúsítottat tegnap este a szarajevói repülőtéren kapcsolták le, de személyazonosságát és állampolgárságát nem tették közzé.

Az Isil néven emlegetett férfi tagja volt több terrorszervezetnek is.

2013-tól Irakban és Szíriában tartózkodott, és ott bekapcsolódott az Al-Nuszra Front (az al-Káida fiókszervezete), majd pedig az Iszlám Állam tevékenységébe - írja az Index.hr.

Mindezek miatt terrorizmus bűncselekményének gyanúja miatt letartóztatták, és a kelet-szarajevói SIPA (bosnyák titkosszolgálat) központjába vitték.

Később a büntetőeljárást a bosznia-hercegovinai ügyészségnek adják át. A bosnyák nemzetbiztonsági miniszter, Dragan Mektić csütörtökön megerősítette, hogy jelenleg tizenkét embert felügyelnek a balkáni országban terrorizmus gyanújával.

Ezek a személyek illegális migránsok, akik jogellenesen léptek Bosznia-Hercegovina területére - tette hozzá a miniszter.

A jövőben további ellenőrzéseket végeznek el rajtuk. Jelenleg mindannyian Kelet-Szarajevóban, egy zárt migránstáborban tartózkodnak.