Fegyveresek támadták meg Kína pakisztáni konzulátusát

karacsi támadás
A biztonsági erők tagjai 2018. november 23-án Kína karacsi konzulátusának területén, amelyet fegyveresek rohamoztak meg.
Vágólapra másolva!
Három ismeretlen fegyveres megtámadta Kína konzulátusát a pakisztáni Karacsi kikötővárosban pénteken – közölte a helyi média és két pakisztáni hírforrás. A támadókaat a tűzpárbajban előtték, rajtuk kívül két rendőr és egy biztonsági őr is meghalt.
Vágólapra másolva!

Robbanás és gépfegyverek hangja volt hallható a konzulátus épületénél. A támadás helyszínéről készült felvételeken gomolygó füst látható.

Helyi hírforrások szerint a támadók hárman voltak, akiket a rendőrök tűzpárbajban lelőttek. Autóval érkeztek a helyszínre, majd rögtön tüzet nyitottak az épületet védő őrökre és egy kézigránátot is feléjük dobtak.

"A helyzetet ellenőrzésünk alá vontuk, minden támadó meghalt, a diplomáciai személyzet sértetlen" - közölte Amír Sejk rendőrfőkapitány.

A támadók a tűzpárbajban két rendőrt megöltek, kettőt pedig megsebesítettek. Forrás: MTI/AP/Sakil Adil

A tűzpárbajban két rendőr, illetve egy biztonsági őr is meghalt.

A támadóknál fegyverek és lőszerek mellett öngyilkos merényleteknél használt robbanó mellények is voltak. Autójukba bombát rejtettek.

A biztonsági erők tagjai 2018. november 23-án Kína karacsi konzulátusának területén, amelyet fegyveresek rohamoztak meg. Forrás: MTI/AP/Sakil Adil

Az AFP hírügynökség közölte: a Beludzsisztáni Felszabadítási Szervezet nevű szakadár szervezet szóvivője telefonon jelentkezett, hogy az embereik támadták meg a kínai konzulátust. Beludzsisztán az ország legnagyobb területű és legszegényebb tartománya, ahol

gyakoriak a fegyveres szakadárok és az iszlamista szélsőségesek akciói.

Kína nagyon sok pénzt fektetett már a pakisztáni infrastruktúrába, iparba, a beludzsisztáni bányákba, gázlelőhelyekbe, a Gvadár tengerparti városban lévő kikötőkbe.