Dokumentumfilmben lett öngyilkos a nő, aki hiába várna eutanáziára

eutanázia
eutanázia
Vágólapra másolva!
Hat olyan állam van az Egyesült Államokban, amelyben elfogadott az eutanázia valamelyik formája. Azoknak a halálos betegeknek, akiknek még ép a tudatuk, olyan gyógyszereket adnak, amelyek a halálba segíthetik őket. A beteg döntése, hogy beveszi-e vagy sem. Kaliforniában olyan betegekről forgatott a BBC Three, akiket érdekelne az eutanázia, csakhogy nem jogosultak rá, mert nem esnek bele a szigorú keretek közé szorított törvényes kategóriába.
Vágólapra másolva!

A Final Exit Network egy olyan nem teljesen törvényes szolgáltatás, amely ezeknek az embereknek „segít" öngyilkosságot elkövetni.

A dokumentumfilmben többek között egy idős nő meséli el a történetét. Elhangzik, hogy balesetet szenvedett, amely után demencia kezdett el nála kialakulni. Az agya ma nem működik úgy, mint korábban, és élvezni sem tud semmit úgy, mint a baleset előtt. Azt mondja, nem akarja megvárni, míg teljesen leépül.

A filmben a Final Exit Network két önkéntese készít a nőnek egy olyan eszközt, amellyel meg tudja ölni magát.

De szándékosan nem beszélnek arról, hogy pontosan mi ez.

A következő jelenetben már az önkéntesek mesélik el, hogy a nő azzal hívta fel őket, hogy készen áll a halálra.

Elmentek hozzá, az asszony pedig öngyilkos lett.

Azt mondják, hogy a saját feltételei szerint vetett véget az életének.

Ha Ön, vagy a környezetében bárki úgy érzi, krízishelyzetet él át, hívja ingyenesen a 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot!