Vizeletét és autója ablakmosóját itta a túléléshez egy ausztrál nő

Ausztrália, út, Perth
A country road in perth
Vágólapra másolva!
Hat napot töltött az ausztrál vadonban egy nő, mivel autója egy mocsárban ragadt. Mivel a vize már az első napon elfogyott, az ablakmosó folyadékot, majd pedig a saját vizeletét itta, hogy életben maradjon – írja a Metro.
Vágólapra másolva!

A 40 éves Brooke Phillips a kutyájával és a macskájával utazott az Isten háta mögötti vidéken, amikor egy rossz kanyar miatt autójával egy mocsárba ragadt, messze a lakott területektől. Mivel nem gondolta, hogy még sokáig várnia kell megmentőire, ezért már első éjszaka megitta azt a fél liter vizet, ami nála volt.

Mikor azonban nem érkezett a segítség, a hőmérséklet pedig 35 fok felé emelkedett – a kocsiban ráadásul még melegebb volt – kénytelen volt úgy folyadékhoz jutni, hogy az ablakmosó folyadékot itta meg.

– nyilatkozta Phillips.

Törülközőkkel takarta le az autót, és addig járatta a légkondit, amíg el nem fogyott az üzemanyag. A kocsiban pedig csak némi tésztaszósz, kókuszkrém, egy konzerv paradicsom, citromlé és egy üveg üdítő volt nála.

Azonban hat nap után, hatalmas kutatómunkával végül a 16 éves lánya találta meg, 1500 mérföldre Perth-től.

A nő ekkor örömében sokkot kapott.

Kórházba szállítása után jobb állapotban volt, mint ahogy azt előre feltételezni lehetett. A nyomozás vezetője szerint jól tette, hogy nem hagyta el az autót, és szerencsés volt, hogy túl tudta élni a semmi közepén hat napig.

A kutyája és a macskája is túlélték az esetet. Phillips azóta 20 liter vizet tart az autójában.