A németországi migránsok fele analfabéta

Vágólapra másolva!
Az az elképzelés, miszerint a nyugati társadalmak termelésének a fenntartását a bevándorlók fogják biztosítani, egyszerűen képtelenség. A pórázon tartott német sajtó persze úgy próbálja beállítani a helyzetet, mintha az érkezők magasan kvalifikáltak lennének, de jelentős részük írni-olvasni sem tud a kutatások szerint – olvashatjuk a Voice of Europe oldalán. 
Vágólapra másolva!

Az alábbi videóban bemutatják, ahogy a kommunistákat meghazudtoló propagandafilmekben érzékenyítik a lakosságot azzal kapcsolatban, hogy majd a bevándorlók fogják fenntartani azt a gazdasági rendszert, amit a német állampolgárok évtizedek munkájával felépítettek. A megszólaló, Szíriából érkezettek elmondják, hogy milyen hivatást szeretnének választani (bankár, mérnök, újságíró vagy tudós) és élni akarnak a lehetőséggel, amit az élettől kaptak. Ami megdöbbentő, hogy találtak egy professzort is, aki szerint az érkezők kivételesen és professzionálisan képzett emberek, és azt is hozzáteszi, hogy

A videó azzal folytatódik, hogy Németországnak szüksége van a szakképzett munkaerőre, szakértők szerint 2030-ra 2,4 millióra. Ekkor jön a képbe Hans-Werner Sinn (közgazdász, a müncheni egyetem professzora), aki az előzőekkel ellentétben kutatásokon keresztül mutatja be, hogy

nagyon sok migráns alig tud írni vagy olvasni, és hatalmas mértékű oktatáson kellene keresztülmenniük, hogy dolgozni tudjanak.

Az Ifo Gazdaságkutató Intézet egykori vezetője szerint Szíriában az iskolákból kikerülő diákok kétharmada nem képes teljesíteni a Pisa I. tesztet, vagyis európai fogalmak szerint az írni-olvasni tudás küszöbe alatt van. Németországnak fel kell tennie a kérdést:

A professzor szerint nem hatékony, ha 25-30 év körül próbálnak olyan alapokat tanítani, amelyeket iskoláskorban kellene.

De ez csak a gazdasági oldala, az eltérő kultúrából adódó viselkedési szokások, pl. szexuális vagy késes támadások mindennapossá váltak Németországban, ami szintén Angela Merkel kancellár örökségét fogja képezni.