Robbanással fenyeget Számosz szigetén a migrációs helyzet

Illegális bevándorlók, illegális bevándorlás, migráns, migránsok, Görögország
A görögök naponta több tucat migránst kőldenek vissza Törökországba. 2018. tavaszán is több tízezer migráns érkezett Görögörszágba, a legtöbbjük Törökországon keresztül.
Vágólapra másolva!
Robbanással fenyeget a görög Számosz szigetén kialakult migrációs helyzet - figyelmeztetett Níkosz Katrakaszosz regionális kormányzó Dimitrisz Vicasz menekültügyért felelős miniszternek címzett keddi üzenetében.
Vágólapra másolva!

- írta a görög miniszternek címzett levelében Katrakaszosz.
A regionális kormányzó felhívta a figyelmet arra is, hogy már az első esőzés gondokat okozott, és most viharokkal és hideggel érkezik a téli idő.

2018 tavaszán több tízezer migráns érkezett Görögországba, a legtöbbjük Törökországon keresztül Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Níkosz Katrakaszosz felszólította a menekültügyért felelős minisztert, hogy haladéktalanul teljesítse a kormány ígéretét, és szállíttassa át a migránsokat a görög szárazföldre.

- írta üzenetében a sziget kormányzója. A görög égei-tengeri szigeteken, a többi között Számoszon, Híoszon és Leszboszon

jelenleg mintegy húszezer menekült és migráns tartózkodik túlzsúfolt befogadóközpontokban, és várja menedékkérelme elbírálását.

A rossz körülmények miatt a feszültség egyre nő mind a táborokban, mind a migránsok és a helyi lakosok között.