Lengyelország és Izrael is elutasítja az ENSZ migrációs csomagját

Római migránstábor, Róma, migráns
ROME, ITALY - FEBRUARY 19: African migrants live in the makeshift camp for migrants and refugees despite the low temperatures during the winter season in Rome, Italy on February 19, 2017. About two hundred African and Kurdish migrants are blocked in the Baobab migration centre, a makeshift camp near tiburtina train station without water, electricity and toilets and try to live during winter season. (Photo by Antonio Masiello/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Kedden a lengyelek és az izraeliek is jelezték, hogy nem kérnek az elfogultan a migrációpárti egyezményből. Jól láthatóan egyre többen hátrálnak ki a Soros-féle dokumentum mögül. Léket kapott az amerikai milliárdos hajója?
Vágólapra másolva!

A lengyel kormány úgy döntött a keddi varsói kabinetülést követően, hogy nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját. - olvasható az MTI beszámolójában. Mateusz Morawiecki kormányfő már november elején, Angela Merkel német kancellár varsói látogatásakor jelezte a globális migrációs csomag elutasítását arra hivatkozva, hogy

Lengyelország prioritásnak tekinti a határvédelem és a migráció szabályozásának nemzeti hatáskörben tartását.

A PAP hírügynökség által ismertetett állásfoglalás szerint Lengyelország a december 10-én kezdődő marrákesi csúcstalálkozón, valamint az ENSZ fórumán később esedékes szavazáskor sem fogja támogatni a megállapodást.

- áll a közzétett közleményben. A lengyel kormány szerint a migrációs csomag jelenlegi tervezete - különösen ami a legális és az illegális migránsokat illeti - jelentős nehézségeket okozhat a megállapodás értelmezésében és érvényesítésében.
Izrael nem fogja aláírni az ENSZ globális migrációs megállapodását - idézte honlapján a Times of Israel című napilap Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök keddi közleményét.

Migránsok Rómában Forrás: Getty Images/Antonio Masiello

Izrael sem kér az ENSZ migrációs csomagjából

Záros határidőn belül érkezett a következő pofon Sorosnak: Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök keddi közleményéből kiderült, hogy Lengyelországhoz hasonlóan Izrael sem fogja aláírni az ENSZ globális migrációs megállapodását.

Netanjahu arra utasította a külügyminisztériumot, hogy ne írja alá az egyezményt, országa meg fogja védeni határait az illegális behatolókkal szemben.

"A múltban is ezt tettük, és a jövőben is ezt fogjuk tenni" - hangsúlyozta.

Sorra hátrálnak ki a migrációt alapvető jogként kezelő jogként kezelő paktum mögül

Lassan a teljes közép-európai régió, továbbá az Egyesült Államok és Ausztrália is nemet mondott a Soros György által tollba mondott, az ENSZ neve alatt futó migrációs paktumra. Ráadásul a nyugat-európai országokban is egyre nagyobb a paktum elutasítottsága. A legfrissebb hírek szerint Észtország sem kér az amerikai tőzsdespekuláns terveiből. A dokumentum lényege, hogy az illegális migrációt legálissá tenné, így megnyitnák a határokat több millió migráns előtt. Magyarország már júliusban határozott nemet mondott a paktumra. A bolgár kormány sem támogatja a csatlakozást az ENSZ globális migrációs csomagjához – jelentette be Cvetan Cvetanov, a konzervatív Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) nevű kormánypárt frakcióvezetője. Az Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria és Magyarország már kilépett a paktum megtárgyalásából is, több ország távozását mérlegeli az egyezmény elfogadásának folyamatából. Könnyen léket kaphat tehát a bevándorláspárti Soros György terve. Csehország sem támogatja a paktumot, de Belgium is nemet mondott.

Soros embere is közreműködött a dokumentum elkészítésében

2016-ban a világszervezet 193 tagja elfogadott egy közös nyilatkozatot, amelynek következményeként 2018 júliusában végleges formát öltött a migrációs csomag. A megállapodás deklarált célja a bevándorlás biztonságossá és legálissá tétele.

Olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a bevándorlók védelme, integrálásuk a fogadó országukba, illetve a saját országukba való visszajuttatásuk.

A dokumentumot a tervek szerint december elején, a marrákesi csúcstalálkozón fogadják el. A dokumentumokkal kapcsolatos egyeztetéseken személyesen vett részt az erősen Soroshoz köthető Louise Arbour, aki a migrációval foglalkozó főtitkári különleges képviselő. Nem mellesleg Arbour készítette a Globális Migrációs Csomag alapját képező dokumentumot is (Migration Works for All).