Észtország is nemet mond a migránspárti Soros-paktumra

Vágólapra másolva!
A tallinni kormány sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját. A Soros-féle bevándorlási paktumra egyre több ország mond nemet.
Vágólapra másolva!

A kormányon belül nem sikerült konszenzusra jutni ebben a kérdésben, jelentette be a centrista-liberális Jüri Ratas észt kormányfő a német Focus.de értesülései alapján. Márpedig ez kellett volna ahhoz, hogy aláírják.

A szociáldemokrata külügyminiszter, Sven Mikser korábban még pozitívan nyilatkozott a Soros-féle paktumról, Urmas Reinsalu volt igazságügyi miniszter és pártja a Pro Patria nevű konzervatív politikai tömörülés viszont komoly jogi aggályokat vetettek fel egy esetleges csatlakozással szemben.

Alapvetően azt kifogásolták, hogy

A jóváhagyás folyamatából időközben kilépett már Magyarország, az Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Csehország és a távozást mérlegeli például Lengyelország is, de a szlovéneknek, a svájciaknak, a horvátoknak, a belgáknak és a dánoknak sem tetszik a dolog.

A Soros-paktum Európa elárulását jelenti

Szijjártó Péter korábban azt mondta a paktumról, hogy az ENSZ migrációs csomagja Európa elárulása, mert ellentétes az európai emberek érdekeivel.

– mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

„Ez az illegális migráció legalizálását jelenti, ami újabb biztonsági kockázatot jelent Európa számára, mert szoros az összefüggés a migráció és a terrorfenyegetettség között" – tette hozzá a magyar diplomácia vezetője.