Botrányosra sikeredett egy baglyot ábrázoló szobor Szerbiában

fallosz alakú szobor
A "füles baglyot" ábrázoló szobor komoly vita tárgya Szerbiában. Sokak szerint a már-már obszcén műalkotást el kellene távolítani a város központjából, mások viszont kommentjeikben megvédték, igaz átneveznék azt.
Vágólapra másolva!
Nemrég nagy csinnadratta közepette avatták fel az észak-szerbiai Nagykikinda központjában azt a majd 2 és fél méter magas szobrot, amelyről miután lehullt a lepel, komoly társadalmi vita tárgya lett nemcsak a vajdasági városban, de egész Szerbiában. Kommentelők százai szerint a szobor inkább emlékeztet egy méretes falloszra, mint a fülesbagolyra - számolt be róla többek között a BBC.
Vágólapra másolva!

Nagykikindán a város egyik büszkeségének, az európai hírű madárkertnek szerettek volna emléket állítani.

Azonban miután a szoboravató ünnepségen lehullt a lepel, az emberek többségének szó szerint tátva maradt a szája.

Ugyanis első ránézésre is a legtöbb ember szerint a 2, 4 méter magas terrakotta "műalkotás" inkább emlékeztet egy égnek meredő hímveszőre, mint a város szimbólumának számító füles bagolyra.

A "füles baglyot" ábrázoló szobor komoly vita tárgya Szerbiában. Sokak szerint a már-már obszcén műalkotást el kellene távolítani a város központjából, mások viszont kommentjeikben védelmükbe vették, igaz szívesen átneveznék azt Forrás: facebook

A vajdasági város közösségi oldalára pár nap alatt több száz gúnyos hozzászólás érkezett. Az egyik legvisszafogottabb is így hangzik:

Viszont akadtak olyan kommentelők is, akik azt írták bejegyzésükben, hogy nem kell ennek az egésznek ilyen nagy feneket keríteni,

elég lenne, ha a szobor talapzatára kikerülne egy olyan feliratú tábla, hogy itt látható Nagykikinda büszkesége a " rézf...ú bagoly!"