Már a francia vidék sem biztonságos: Nantes-ban gyakorlatilag megszűnt a közbiztonság

Illegális bevándorlók, illegális bevándorlás, migráns, migránsok, Franciaország
Migrants and refugees wait in front of the city hall to have their situation examined and to obtain emergency accommodation in Nantes, western France, on July 23, 2018, following the evacuation by police of their camp at the Daviais square. French police on July 23, 2018 cleared some 450 Sudanese and Eritrean migrants from a park in the western city of Nantes where they had been camping for more than a month. / AFP PHOTO / Sébastien SALOM GOMIS
Vágólapra másolva!
Vajon biztonságban lehet-e még élni Nantes városában? Teszi fel a kérdést a 20 minutes című francia napilap. A válasz helyett a lap a város jobboldali, konzervatív ellenzéki képviselők érveire és álláspontjára hivatkozik.
Vágólapra másolva!

Ebből és a rendelkezésre álló statisztikák alapján egyértelmű, hogy ez a 300 ezres, a Franciaország történelmi és kulturális városa címet viselő nagyváros „elesett", azaz más francia nagyvárosokhoz hasonlóan

itt is nagyon magas a migránsbűnözés aránya, no-go zónák alakultak ki, ahol az iszlám befolyás uralja a közéletet és a mindennapokat.

Migránsok Nantes-ban Forrás: AFP/Sebastien Salom Gomis

Pedig nem is olyan régen, 2004-ben a Time magazin Európa legélhetőbb városának választotta a települést. A szocialista és migránspárti kormányoknak, illetve a városvezetésnek 14 év alatt sikerült teljesen élhetetlenné tenni a várost.

A baloldali városvezetésnek „köszönhetően"

Nantes bűnözési statisztikai adatai azt mutatják, hogy 57 százalékkal több bűncselekményt követnek el itt, mint egy átlagos francia városban.

1000 főre kivetítve több mint 90 bűncselekménnyel Nantes Lyon mögött van ugyan, de megelőzi Bordeaux-t.

Júliusban szabályos migránslázadás volt a városban, amely világosan megmutatta, hogy

a migránsbűnözés és a szervezett alvilág, a maffia szoros kapcsolatban állnak.

A migránsok nyolc középületet és számtalan autót gyújtottak fel, a helyi no-go zónákban elszabadult a pokol. De Nantes arról is elhíresült, hogy

sátortábort létrehozva.

Migránstábor Nantes-ban Forrás: AFP/Sebastien Salom Gomis

De foglalkoztunk azzal is, hogy a nantes-i migráns prostitúcióból származó pénzeket hogyan mosta tisztára az alvilág.

A megoldást a jobboldali konzervatív ellenzéki képviselők abban látják, hogy

Összesen 113 városi rendőrrel jelenleg Nantes a 14. helyen áll Franciaországban, ez Laurence Garnier, a jobboldali Republikánus Párt képviselője szerint nagyon kevés.

Garnier többször felemelte már a szavát a no-go zónák miatt, határozottabb fellépést kérve a rendvédelmi szervektől.

Javaslatát annak ellenére utasította el többször is a szocialista városvezetés, hogy

a létszámemelést a rendőrség is támogatta.

A francia rendőrség katasztrofális állapotáról itt írtunk.

További probléma, hogy a városban nincs elegendő térfigyelő kamera. Az erőszakos bűncselekmények pedig mindennaposak a villamosokon, buszokon, így

Nantes számos negyede igazi migráns befolyás alatt álló, no-go zónává vált az évek során.

A francia kormány, amelynek fényűző és pazarló működéséről itt írtunk, lassan fél éve hitegeti a helyi embereket, hogy megoldja a problémát és fejleszteni fogja a rendőrséget: ez idáig viszont semmi nem történt ezen a területen (sem).