Egy iszlamista terrorszervezet tagja belga börtönőröket támadott meg

- MOLENBEEK ST J AFP Horizontal
Radical Islamist organization 'Sharia4Belgium' spokesman Fouad Belkacem alias Abu Imran speaks during a press conference dedicated to the case of Stephanie Djato, a woman who was arrested yesterday for wearing a niqab and assaulting a police officer, in Sint-Jans-Molenbeek (Molenbeek-Saint-Jean), in Brussels, on June 1, 2012. On May 31 small riots broke out in Molenbeek, after the woman, wearing a niqab (veil that completely covers the face) was checked by two police officers and asked to take off her full veil, which has been illegal in Belgium for over a year. The woman was brought to a police station after her refusal to comply and she allegedly assaulted two female police officers once there, leading to tensions in the local community. AFP PHOTO / BELGA / NICOLAS MAETERLINCK ***Belgium Out*** / AFP PHOTO / BELGA / NICOLAS MAETERLINCK
Vágólapra másolva!
Egy szélsőséges, iszlamista terrorszervezet börtönben levő tagja hétfőn támadta meg a belga börtönőröket. Az incidens során több őr is megsebesült. A szokásos biztonsági ellenőrzés közben szabadultak el az indulatok. Az őrök közül egy még mindig kórházban van, a többiek csak enyhébb sérüléseket szenvedtek. A börtönszakszervezet az őrök biztonsága miatti szolidaritásból csak minimum szolgálatot láttak el szerdán 6-22 órák között, felhívva a figyelmet arra: ez már nem az első eset, hogy egy terrorista rátámad a börtönőrökre.
Vágólapra másolva!

A Dh.be hírportál információi alapján a támadó a hírhedt Sharia4Belgium („saríát Belgiumban") nevű, antwerpeni székhelyű terrorszervezet tagja. A terrorista nevét még nem hozták nyilvánosságra.

A terrorszervezet három híresebb tagja: Fouad Belkacem, Abu Imran és Anjem Choudary . Forrás: BELGA/AFP/David Stockman

A Sharia4Belgium egy szélsőséges terrorista csoportosulás, amely az iszlám kegyetlen, középkori jogrendjét akarja bevezetni

a Belga Királyságban a fennálló szekuláris jogrend helyett.

Ez lenne az első lépés a végcéljuk, egy Belga Iszlám Kalifátus létrehozása felé.

Arról, hogy a saría mennyire elterjedt Angliában, különösen Londonban, ahol már 100 ilyen barbár bíróság működik, itt írtunk.

A belgiumi terrorszervezet egyébként az Angliában alapított „Sharia4" nevű szélsőséges szalafista csoport mintája alapján jött létre 2010-ben.

Tagjai az Al-Kaida és az Iszlám Állam aktív támogatói közül kerülnek ki.

A belga állam hosszú jogi eljárásban végül terrorszervezetnek minősítette a Sharia4Belgiumot.

Vezetőjét, a marokkói-belga

Fouad Belkacemet pedig épp idén októberben fosztották meg belga állampolgárságától

és elvileg folyamatban van ellene egy kitoloncolási eljárás is Marokkóba - írja a Le Soir.

Fouad Belkacem Forrás: AFP/Nicolas Maeterlinck

Ügyvédje egészen elképesztő módon reagált az antwerpeni fellebbviteli bíróság döntésére: „Ez a döntés neki (mármint a terrorista csoport vezetőjének) és családjának is borzasztó. Egy olyan országba kellene mennie, ahol a demokratikus értékeket még mindig nem fogadják el."