A belga kormány sem támogatja a migránspárti Soros-paktumot

Soros György
Vágólapra másolva!
A belga szövetségi kormány menekültügyi és migrációs államtitkársága nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagjának aláírását - közölte a Le Soir című belga napilap. Belgium az első nyugat-európai ország, amely nemet mond a Soros-paktumra. 
Vágólapra másolva!

„Nem fogjuk aláírni ezt a szöveget" - idézte a napilap az államtitkárság szóvivőjét.

Jan Jambon belga belügyminiszter hivatalának tájékoztatása szerint a kormány folytatja az „érzékeny témát érintő" konzultációit, és

még nem alakította ki hivatalos és végleges álláspontját a migrációs csomagot illetően.

A cikk szerint, amennyiben a bevándorlásellenes Új Flamand Szövetség (N-VA) politikusa, Theo Francken által vezetett menekültügyi és migrációs államtitkárság nem támogatja a dokumentum aláírását,

Charles Michel belga kormányfő nem tud eleget tenni az ENSZ szeptemberi közgyűlésén tett vállalásának,

amely szerint Belgium az év végén csatlakozik az ENSZ globális migrációs csomagjához.

Az egyezményt – amelyet Soros-paktumnak is neveznek, mivel hűen tükrözi a spekuláns bevándorláspárti törekvéseit - a tervek szerint decemberben fogadják el az ENSZ marokkói csúcstalálkozóján.

A jóváhagyás folyamatából időközben kilépett már Magyarország,

az Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Csehország és a távozást mérlegeli például Lengyelország is, de a szlovéneknek, a svájciaknak, a horvátoknak és a dánoknak sem tetszik a dolog.

A Soros-paktum Európa elárulását jelenti

Szijjártó Péter korábban azt mondta a paktumról, hogy az ENSZ migrációs csomagja Európa elárulása, mert ellentétes az európai emberek érdekeivel.

– mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

„Ez az illegális migráció legalizálását jelenti, ami újabb biztonsági kockázatot jelent Európa számára, mert szoros az összefüggés a migráció és a terrorfenyegetettség között" – tette hozzá a magyar diplomácia vezetője.