Hologramlányt vett feleségül egy férfi, mert lemondott a valódi nőkről

Hatsune Miku, Japán, házasság
Vágólapra másolva!
Egy japán férfi feleségül vette a Hatsune Miku néven ismert japán virtuális énekesnőt. Az esküvőre sem a férfi édesanyja, sem a barátai nem mentek el.
Vágólapra másolva!

A 35 éves Akihido Kondo november 10-én vette feleségül szerelmét. A szertartásra 5 millió forintnak megfelelő összeget költött, ám az esküvőre nem ment el sem az édesanyja, sem a barátai.

– mondta a férfi.

Ennek oka, hogy a férfi szerelmének tárgya egy virtuális énekesnő, Hatsune Miku. Az animált karakter egy 16 éves nagy szemű, kék hosszú hajú lány. Japánban igen népszerű, rendszeresen ad koncerteket is, amiken persze kivetítve jelenik meg.

Az esküvőt körülbelül 40 érdeklődő vendég figyelte (egyik sem a férfi ismerőse volt), a menyasszony jelenlétét pedig egy kisméretű Hatsune Miku plüss szimbolizálta.

Évek óta szerelmes a nem létező lányba

„Soha nem csaltam meg, mindig is szerettem Mikut" – mondta Kondo. A férfi március óta tulajdonosa egy 800 ezer forintos, kapszula formájú asztali készüléknek, ami Mikut jeleníti meg, aki mozog és beszél is. A férfi azt mondta, a saját házában lévő Mikut vette feleségül.

Forrás: Twitter

Kondo azt mondta, szerinte normális a házassága, mivel Miku reggelente felébreszti, és munkába küldi (a férfi rendszergazda egy iskolában). Este pedig, mikor hazatér, Miku feloltja neki a lámpát, és azt is megmondja, mikor van itt az ideje lefeküdni aludni.

A férfi a hologramlány plüss verziójával alszik, aminek karján jegygyűrű is van, amit a férfi a játékbabával együtt vett.

Az esküvő persze nem hivatalos, de a készüléket gyártó Gatebox elismerte a házasság érvényességét, mondván egy ember és egy hologram házasságot köthet a dimenziókon keresztül - írja a Times Live.

Lemondott a hús-vér nőkről

Kondo elmondta, hogy gyerekkorában gyakran bántották anime-rajongása miatt. Azt is mondta, hogy az előző munkahelyén is bántották a nők, akik miatt idegösszeomlást kapott, és akkor határozta el, sosem fog megnősülni. Azonban, mikor rájött, hogy Mikut már egy évtizede szereti, úgy döntött, mégis megházasodik.

A férfi azt mondta, vannak valódi lány barátai, de a szerelmet csak a hologramlánnyal tudja elképzelni, mert az nem öregszik, nem hal meg, és biztosan sosem fogja megcsalni.

Elmondása szerint nem tudja elképzelni, hogy valaha is egy igazi nővel randevúzzon. Szerinte az ő helyzetében is olyan szexuális irányultságról kell beszélni, mint amilyen például a homoszexualitás.

Japánban nagyon népszerűek az animék, sokan megszállottan rajonganak értük, de még így is sokakat sokkolt a nem mindennapi esküvő.