Döbbenetes adat a holland rendőrségtől: ötből egy menedékjogot kérő marokkói és algériai követett el bűncselekményt az elmúlt 18 hónapban

Hollandiai migránsok
People protest against deportations to Afghanistan on February 18th, 2018 in Utrecht, Netherlands. Between January 1st and september 30th 2017 some 8090 civilians were killed or wounded in Afghanistan. At this moment there are 80 acts of war per day, combining to a grand total of 12903 in the year 2017. The UN downgraded Afghanistan from post-conflict to active war a few months ago, and the Global Peace Index 2017 classifies Afghanistan as the 2nd most dangerous country on earth, surpassed only by Syria. (Photo by Romy Arroyo Fernandez/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A holland rendőrség adatai szerint minden ötödik menedékjogi eljárást kezdeményező marokkói és algériai migráns követett el valamilyen bűncselekményt az elmúlt másfél évben.
Vágólapra másolva!

Az adatokat a rendőrség a De Telegraaf napilap kérésére adta ki. Ezek szerint 2017. január 1. és 2018. májusa között 3888 gyanús migránst vettek nyilvántartásba. Ugyanakkor a rendőrség nem tud olyan adatot szolgáltatni, amelyből kiderülne, hogy a gyanúsítottak közül hányat ítéletek el. A mintegy 4000 fős csoportban vannak olyanok, akik már megkapták a menekült státuszt, és vannak olyanok is, akiknél az eljárás még folyamatban van. A rendőrségi adatok szerint ugyanakkor összesen 80 600 személy folyamodott menekült státuszért 2015 óta.

Forrás: Getty Images/Romy Arroyo Fernandez/NurPhoto

A bűnügyi statisztikákat egyértelműen az észak-afrikai migránsok vezetik, a Líbiából származó migránsok közül minden negyedik követett már el bűncselekményt. Ugyanakkor, hiába utasítják el emiatt a holland hatóságok a menekült státusz megadást, nem lehet kitoloncolni őket, mert saját országuk nem fogadja vissza őket.