Málta iránytűkkel küldi tovább a migránsokat Olaszország felé

Illegális bevándorlók, illegális bevándorlás, migráns, migránsok, Olaszország
Illegális bevándorlók partra szállnak az olasz parti őrség Diciotti hajójának fedélzetéről Catania kikötőjében 2018. augusztus 26-án.
Vágólapra másolva!
Matteo Salvini olasz belügyminiszter szombaton ismét azzal vádolta Máltát, hogy továbbküldi az illegális bevándorlókat Olaszország felé.
Vágólapra másolva!

A bevándorlásellenes Liga kormánypárt vezetője szerint a máltai parti őrség egyenruháihoz hasonló öltözetet viselő emberek a többi között üzemanyaggal és iránytűkkel látják el a bárkákon végül Olaszországba érkező menedékkérőket.

Illegális bevándorlók partra szállnak az olasz parti őrség Diciotti hajójának fedélzetéről Catania kikötőjében 2018. augusztus 26-án Forrás: MTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino

A belügyminisztérium szerint szerda este az olasz hatóságok riasztották máltai kollégáikat, hogy a szigetország partjainál egy migránsokat szállító hajón kifogyott az üzemanyag. Ugyanez a hajó pénteken elérte az olaszországi Lampedusa szigetét tizenhárom migránssal a fedélzetén. A hajón utazók azt állították, hogy egyenruhások érkeztek egy gumicsónakkal, és kisegítették őket ivóvízzel, két kanna üzemanyaggal, mentőmellényekkel és egy iránytűvel, majd egy órán át kísérték őket az olasz partok irányába.

Salvini mindezt ellenséges cselekedetnek minősítette.

„Bizonyos uniós tagállamokat nem érdeklik a migránsok, és ránk hárítják őket, miközben Brüsszel a költségvetésünk miatt szankciókkal fenyeget. Nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni” – mondta az olasz belügyminiszter.