Átlagos hétköznapok: négy nőt erőszakolt meg egy muszlim orvos Németországban

Vágólapra másolva!
A 34 éves szíriai doktor a német igazságszolgáltatásnak köszönhetően felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta brutális tettét. Nem úgy a nem migráns, tehát német orvos, akit hasonló bűncselekmény elkövetéséért jóval szigorúbban büntettek. Németországban vajon nem azonos feltételek vonatkoznak a németekre és a bevándorlókra a bíróságok előtt?
Vágólapra másolva!

A bajorországi deggendorfi kerületi bíróság meglehetősen enyhe ítéletet hozott pénteken a 34 éves szíriai doktor ügyében, hiszen csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott brutális tettéért. A szír férfi a Donau-Isar-Klinikum kórház asszisztens orvosaként négy nőt erőszakolt meg, a német igazságszolgáltatás a következő döntést hozta az ügyben:

  • a szír migránst húsz hónapos börtönbüntetésre ítélték,
  • amit azonban felfüggesztettek,
  • három év próbaidőre bocsátották,
  • továbbiakban a bíróság kimondta, hogy négy évig nem kezelhet női betegeket.

Német sajtókommentárok egyöntetűen enyhének jellemezték az ítéletet, és többen úgy értékelték, hogy

az ilyen bírók aláássák a németek jogállamiságba vetett bizalmát, mert „büntetlenül” hagyják, hogy orvosok ilyen bűncselekményeket kövessenek el.

Az egyik internetes portál pedig párhuzamot vont azzal a héten történt esettel, amikor egy migrációs háttér nélküli német orvos három betegét megerőszakolta. Akkor az esseni kerületi bíróság jóval szigorúbb volt, öt év és kilenc hónap szabadságvesztésre büntette az elkövetőt, és három évre eltiltotta a szakmájától, mert megszegte orvosi esküjét.